Αγρυπνία από τον Ανθιμο για το Gay Pride!

16:33 4/6/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑγρυπνία από τον Ανθιμο για το Gay Pride!Πέμπτη, Ιούνιος 4, 2015 - 16:27

Με αγρυπνία «απαντά» ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος στους ομοφυλόφιλους και στη διοργάνωση του gay pride που θα γίνει στη νύμφη του Θερμαϊκού στις 19 και 20 Ιουνίου!

Η αγρυπνία θα τελεστεί μόλις μία ημέρα προτού άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο ξεχυθούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στο 4ο φεστιβάλ υπερηφάνειας που διοργανώνεται στη συμπρωτεύουσα. Την ώρα που αρχίζει να γίνεται γνωστό το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ο μητροπολίτης Ανθιμος σε ποιμαντορική εγκύκλιο εκφράζει την ανησυχία του για τη διοργάνωση και καλεί τους Θεσσαλονικείς στην αγρυπνία που θα τελέσει η Μητρόπολη την Πέμπτη 18 Ιουνίου, από τις 9.00 το βράδυ έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα στον Ιερό Ναό της Αχειροποιήτου.

«Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μετά πολλής λύπης και έντονης ανησυχίας είναι υποχρεωμένη και πάλι να αντιμετωπίσει ποιμαντικά και αποτρεπτικά τη δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν φεστιβάλ και να παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη μας σε μορφή χυδαίας προκλήσεως.

»Παρότι το θέμα είναι σοβαρότατο και εκρηκτικό, εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί δεν ασκούμε ποτέ βία. Γι' αυτό ως επίσκοπος δεν θα συστήσω ποτέ συγκρούσεις και τραυματισμούς εντός της κοινωνίας μας. Σας παρακαλώ, απομακρύνατε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας από τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις, διατυπώσατε παντού τις κάθετες αντιρρήσεις για το ομοφυλοφιλικό πάθος και προσευχηθείτε γι' αυτούς τους ανθρώπους, για να απαλλαγούν από το πάθος τους και να επιστρέψουν στη φυσιολογική ζωή, όπως τη διδάσκουν η πίστη μας και η παράδοσή μας» αναφέρει η ανακοίνωση του μητροπολίτη.

Ηθος και ηθική

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έδωσε απάντηση στους επικριτές του Thessaloniki gay pride: «Μπορεί να δημιουργηθούν ορισμένες αντιδράσεις, αλλά τα τρία τελευταία χρόνια που πραγματοποιείται το pride, έτσι γίνεται. Εξτρεμιστές υπάρχουν παντού» είπε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι αν είχε πρόβλημα η Ιερά Κοινότητα για το ήθος και την ηθική του, θα είχε αντιδράσει εξαρχής.

»Το φεστιβάλ θα αρχίσει την Παρασκευή 19 Ιουνίου με εικαστικές εκδηλώσεις και συζητήσεις, ενώ το Σάββατο 20 Ιουνίου θα υπάρχουν περίπτερα στον Λευκό Πύργο απ' όπου το απόγευμα θα αρχίσει και η πορεία-παρέλαση. Κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ είναι «δικαιούμαι-απαιτώ γάμο, όνομα και σεβασμό».

Νίκος Πιτσιακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα