Topless μπροστά στη Βουλή

13:16 9/3/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖTopless μπροστά στη ΒουλήΠέμπτη, Μάρτιος 9, 2017 - 13:09

Διαμαρτυρία από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με αφορμή τη μέρα της γυναίκας

Γυμνή διαμαρτυρία μπροστά στη Βουλή πραγματοποίησαν, αργά χθες το απόγευμα, δεκάδες άτομα, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ιντερσεξ άτομα) συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τη Βουλή, όπου πέταξαν τα ρούχα τους.

Οι διαδηλώτριες και οι διαδηλωτές με τα συνθήματά τους είπαν «όχι στην πατριαρχία, στον ρατσισμό, στον σεξισμό, στην καταπίεση και την κουλτούρα του βιασμού», απαιτώντας ισότητα σε όλα τα επίπεδα. Αλλα αιτήματα ήταν εργατικά, όπως των καθαριστριών από τα λεωφορεία, οι οποίες ζητούν συλλογικές συμβάσεις και καταβολή των δεδουλευμένων τους από τις ΟΣΥ. Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπία γυναικών προσφύγων από την κατάληψη στέγης City Plaza κρατώντας πανό που έγραφε «Αν οι γυναίκες δεν είναι ελεύθερες, κανένας άνθρωπος δεν είναι».

«Φεμινιστικό ραντεβού»

Κεντρικό μήνυμα της κινητοποίησης ήταν «στις 8 Μάρτη δε γιορτάζουμε, αγωνιζόμαστε» και όπως ανέφεραν συμμετείχαν σε «ένα μεγάλο φεμινιστικό ραντεβού», καθότι σε πάνω από 30 χώρες γίνονται πορείες ή απεργίες, από την Τουρκία, το Κομπάνι, την Πολωνία, τη Λατινική Αμερική ως τις ΗΠΑ.
Εκτός από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη διαμαρτυρία συμμετείχαν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Εργατική Αλληλεγγύη, το «Μωβ», η ομάδα «Καμία Ανοχή» κ.ά.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα