Tips υγείας και ευεξίας!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤΑ MUST ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑTips υγείας και ευεξίας!Παρασκευή, Φεβρουάριος 10, 2017 - 19:25

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ

Το γυμναστήριο «εμπνέει» τα άτομα που συχνάζουν σε αυτό να γυμνάζονται περισσότερο σε σχέση με όσους προτιμούν άλλους χώρους γυμναστικής, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Ιλινόις. Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής την Ελίζαμπεθ Σρέντερ, διαπίστωσε ότι τα μέλη γυμναστηρίων ήταν 14 φορές πιο κινητικά σε σχέση με τα μη μέλη και κατά μέσον όρο έκαναν έξι ώρες περισσότερη γυμναστική

την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να είναι σε καλύτερη φόρμα.

Στο υπόλοιπο της ημέρας τα μέλη γυμναστηρίων περνούσαν λιγότερες ώρες καθιστά και αντίστοιχα περισσότερο χρόνο κάνοντας κάποια δραστηριότητα, στην οποία το σώμα τους κινούνταν. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια στις γυναίκες και στους άνδρες.

Οσον αφορά την κατάσταση της υγείας τους, όσοι πήγαιναν στο γυμναστήριο είχαν μικρότερη περιφέρεια μέσης, άρα και λιγότερο λίπος στο σώμα τους, μεγαλύτερη μυϊκή μάζα, καλύτερη καρδιαγγειακή λειτουργία και μικρότερη πίεση αίματος. Η έρευνα βασίστηκε σε 400 εθελοντές ηλικίας 30-64 ετών με παρόμοια γενικά χαρακτηριστικά, ώστε να είναι συγκρίσιμα.

Πρωινό με ελληνικό γιαούρτι για ενέργεια

Το ιδανικό πρωινό για όσους γυμνάζονται παρουσίασε ο οργανισμός Nutrition Australia και δεν αποτελεί έκπληξη που ένα ελληνικό προϊόν θεωρείται αναντικατάστατο συστατικό του. Οπως επισημαίνει ο οργανισμός, το πρωινό πρέπει να είναι πλήρες και καλό θα ήταν να αποφεύγονται επεξεργασμένες τροφές, στις οποίες έχει προστεθεί ζάχαρη. Γι' αυτό συστήνει ελληνικό γιαούρτι με φρέσκα φρούτα είτε μούσλι και smoothies από φρούτα και λαχανικά. Το πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει τοστ με φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως και φυστικοβούτυρο, και αβοκάντο. Για να υπάρχει ποικιλία, προτείνεται επίσης τοστ με μια λεπτή στρώση ρικότα.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ

Οι μύες του αυχένα καλό θα ήταν να γυμνάζονται τακτικά, ώστε να αποφεύγονται οι αυχενικοί πόνοι, συμβουλεύουν οι ειδικοί. Εξηγούν ότι οι ασκήσεις θα πρέπει να στοχεύουν στη χαλάρωση των μυών της συγκεκριμένης περιοχής, οι οποίοι συνήθως σφίγγουν έπειτα από πολύωρη εργασία στο γραφείο, με αποτέλεσμα να προκαλείται αυχενικός πόνος.

Οι ειδικοί προτείνουν τρεις ασκήσεις, οι οποίες καλό θα ήταν να γίνονται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα με τρεις κύκλους των 10 επαναλήψεων. Για αρχή, συμβουλεύουν να κρατήσει κανείς το κεφάλι με τα χέρια και να το γύρει αργά προς τα δεξιά και τα αριστερά.

Ακολούθως, να στρέψει το κεφάλι προς τα πίσω και προς τα αριστερά, πριν κάνει την ίδια κίνηση προς τα δεξιά. Τέλος, να κινήσει με προσοχή το κεφάλι πάνω κάτω.

ΤΑ MUST ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Η σωστή διατροφή παίζει κομβικό ρόλο για να χάσει κανείς κιλά, καθώς δεν αρκεί να πηγαίνει στο γυμναστήριο, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου Λογιόλα του Σικάγου.

Ερευνά τους έδειξε ότι το να κάνει κανείς πολλή γυμναστική δεν σημαίνει ότι θα χάσει κιλά, αντίθετα υπάρχει η πιθανότητα να αυξήσει το βάρος του, καθώς η σωματική άσκηση ανοίγει την όρεξη. Αν θέλει κανείς να χάσει κιλά, καλό θα ήταν να ρίξει το βάρος στην κατάλληλη διατροφή, συμπεραίνει η έρευνα.

Βακτήρια και μύκητες στα ιδρωμένα ρούχα

Καλό θα ήταν να σκεφτεί κανείς δύο φορές πριν φορέσει ξανά το ίδιο ρούχο στο γυμναστήριο, ακόμη και αν κάνει γυμναστική χαμηλής έντασης όπως είναι η yoga, προειδοποιεί ο ειδικός σε θέματα βιοϊατρικής μηχανικής Φρανκ Γιάο.

Εξηγεί ότι όταν κάποιος ιδρώσει στο γυμναστήριο, έστω και λίγο, στα ρούχα αρχίζουν να αναπτύσσονται βακτήρια και μύκητες. Μέσα σε 24 ώρες τα μικρόβια αυτά θα έχουν την ευκαιρία να πολλαπλασιαστούν. Ετσι, αν φορέσει ξανά τα ίδια ρούχα στο γυμναστήριο, υπάρχει ο κίνδυνος τα μικρόβια να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος ή ακόμη και λοιμώξεις.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΡΕΝΤΝΑΠ

Εντυπωσιάζει με τους κοιλιακούς της η ποπ σταρ Λουίζ Ρέντναπ. Η τραγουδίστρια και σύζυγος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Τζέιμι Ρέντναπ αποκάλυψε πώς καταφέρνει να διατηρείται σε άψογη φόρμα, παρόλο που βρίσκεται στα 42 της.

Οπως δήλωσε πρόσφατα, επικεντρώνεται στους κοιλιακούς της και στις ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών. Ωστόσο, δεν της αρέσουν τα βάρη, αλλά προτιμάει τις ασκήσεις με ελαστικούς ιμάντες. Εκείνο που λατρεύει είναι να κάνει pilates αρκετές φορές την εβδομάδα.

Σε όσες γυναίκες θα ήθελαν να αποκτήσουν κοιλιακούς σαν τους δικούς της οι ειδικοί συστήνουν να καθίσουν σε καρέκλα κρατώντας την άκρη της με τα χέρια τους και να σηκώσουν τα γόνατά τους, παραμένοντας σε αυτή τη στάση για πέντε δέκα δευτερόλεπτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα