Tips ομορφιάς!

ΡΕΠΟΡΤΑΖωραίο στιλTips ομορφιάς! Πέμπτη, Δεκέμβριος 22, 2016 - 18:59

Εορταστικό μακιγιάζ λιτό αλλά όχι μίζερο

Η λιτότητα είναι το φετινό σύνθημα στο εορταστικό styling, αλλά όχι στη λογική της μιζέριας. Η τάση θέλει ένα ντύσιμο που μπορεί να πάει τη γυναίκα κατευθείαν από το γραφείο στο πάρτι και συγχρόνως μακιγιάζ που δεν παραπέμπει σε technicolor επεξεργασία ασπρόμαυρης φωτογραφίας, δηλαδή με έντονα χρώματα σε όλο το πρόσωπο.

Δύο είναι οι κυρίαρχες τάσεις του φετινού εορταστικού μακιγιάζ, σύμφωνα με το σάιτ της αυστραλιανής «Vogue»: το αμακιγιάριστο look και το χρυσαφί.

Το

πρώτο απαιτεί 15 λεπτά και βασίζεται στη σωστή ενυδάτωση και την πολύ ελαφριά βάση, που είναι στην ουσία υδατική με χρώμα, ρουζ, μάσκαρα και nude χείλη.

Το δεύτερο είναι πιο κατάλληλο για τις πιο επίσημες περιστάσεις και θέλει primer με λάμψη, χρυσαφί bronzer, μπρονζέ σκιά και ακόμη πιο σκούρα μεταλλική σκιά για το smokey, μάσκαρα και ένα λαμπυρίζον κραγιόν. Εναλλακτικά το κραγιόν μπορεί να είναι κόκκινο ματ ή κοραλλί.

Τσιρότα αντιγήρανσης

Η νέα λέξη στην αποτελεσματική υδάτωση που καταπολεμά τις ρυτίδες είναι τα αυτοκόλλητα τσιρότα, τα οποία είναι εμποτισμένα με ενεργά συστατικά και υπόσχονται καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών και των μεταλλικών στοιχείων από την επιδερμίδα.

Αυτά τα τσιρότα διαφοροποιούνται ανάλογα με την περιοχή του προσώπου όπου θέλει κανείς να εφαρμόσει την πιο αποτελεσματική ενυδάτωση.

Αυτά που προορίζονται για τα χείλη είναι αρκετά διασκεδαστικά έως αστεία, όμως η σύνθεση για την οποία καυχιούνται είναι επίσης πολύ πειστική: από εκχυλίσματα βλαστοκυττάρων τζίνσενγκ μέχρι εκχυλίσματα κερασιού και γλυκόριζας που αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα. Για τα μάτια, την απόλυτη υδάτωση υπόσχονται επιθέματα με χρυσό, φυτικό κολλαγόνο και ροδόνερο.

Τρικ για να μη «μυρίζει» το λαμπερό χτένισμα

Τα μαλλιά πριν από το ρεβεγιόν έχουν χτενιστεί κατά κανόνα με μαεστρία ανάλογη με αυτή που βλέπουμε στο κόκκινο χαλί. Οι σταρ όμως δεν βγάζουν ταψιά από τον φούρνο, όπως κάνουμε οι περισσότερες μετά το beaute.

Για να μην κουβαλάμε λοιπόν στα μαλλιά μας το περιεχόμενο της κουζίνας μας, καλό είναι να τα διπλώνουμε, αφού σκύψουμε, με μια καθαρή πετσέτα.

Αν δεν γλιτώσουμε τελικά την... εσάνς γεμιστή γαλοπούλα, η άλλη λύση είναι η μαγειρική σόδα. Πασπαλίζουμε τα μαλλιά μας, αυτή απορροφά τη μυρωδιά και μετά την αφαιρούμε σκύβοντας το κεφάλι και βουρτσίζοντας τα μαλλιά.

Χριστούγεννα on... eye

Η τάση στο μακιγιάζ είναι η αφαίρεση, όμως μέρες που είναι δεν υπάρχει κανένας λόγος να στερήσουμε τη χαρά από γυναίκες που θέλουν να αντιμετωπίζουν τις διάφορες περιστάσεις πιο... θεματικά.

Στο Reddit έχουν αναρτηθεί κάποια ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακά και άκρως περίτεχνα μακιγιάζ ματιών, τα οποία χρησιμοποιούν τα βλέφαρα σαν καμβά πολύ χαριτωμένων χριστουγεννιάτικων σκηνών. Με αυτά είναι σίγουρο ότι δύσκολα κάποιος δεν θα σας κοιτάξει στα μάτια! Ειδικά αν έχετε παιδάκια, θα κάνουν μεγάλες χαρές!

Μεταμόρφωση με μια παραμάνα ή καρφίτσα

Αν αναρωτιέστε πώς θα φρεσκάρετε εκείνο το πολυφορεμένο μαύρο φόρεμα ή τι θα αποτελέσει ξεχωριστό δώρο που δεν θα τινάξει το budget σας στον αέρα, σας καλούμε ανεπιφύλακτα να θυμηθείτε την καρφίτσα και την πιο cool «ξαδέρφη» της, την παραμάνα.

«Οι καρφίτσες δεν δίνουν μόνο έναν ξεχωριστό τόνο και ανανέωση στα κομμάτια της ενδυματολογικής ρουτίνας σας, αλλά δείχνουν και chic και έχουν την ικανότητα να προσφέρουν εκείνη την ασφαλή πινελιά εκκεντρικότητας στην εμφάνισή σας» σχολιάζει σχετικά στην «Telegraph» η Ντόμινικ Τζόουνς, διευθύντρια Δημιουργικού της φίρμας Astley Clarke.

Εξάλλου είναι ένα από τα πιο ευέλικτα αξεσουάρ, αφού μπορούν να μπουν από ένα βραδινό φόρεμα μέχρι ένα επίσημο σακάκι, ακόμα και σε ένα T-shirt ή ένα πλεκτό και να το μεταμορφώσουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα