Plan B για τελικό στο Βερολίνο!

19:41 7/4/2017 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZEUROVISIONPlan B για τελικό στο Βερολίνο!Παρασκευή, Απρίλιος 7, 2017 - 19:40

Μια φάρσα στη διευθύντρια της EBU έδειξε την πρόθεση της ένωσης να αφαιρέσει τον διαγωνισμό από το Κίεβο,αν δεν επιτραπεί η συμμετοχή στη Ρωσίδα Yulia Samoylova

Μια φάρσα με θύμα τη γενική διευθύντρια της EBU Ingrid Deltenre έφερε στο φως σημαντικές πληροφορίες για τη

Eurovision, προκαλώντας μεγάλο θόρυβο γύρω από τη φετινή διοργάνωση τον Μάιο στο Κίεβο.

Ή μήπως όχι; Η αξιωματούχος της EBU δέχτηκε τηλεφώνημα δύο πολύ γνωστών Ρώσων φαρσέρ, των Alexei Stolyarov και Vladimir Kuznetsov, και πιστεύοντας ότι συνομιλούσε με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Volodymyr Groysman, τον προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει αίσιο τέλος με τη συμμετοχή της Yulia Samoylova, της 27χρονης εκπροσώπου της Ρωσίας στον φετινό διαγωνισμό, τότε η EBU θα θέσει σε εφαρμογή το plan B, που εν προκειμένω σημαίνει τη μεταφορά του διαγωνισμού από το Κίεβο στο Βερολίνο, το οποίο έχει τις υποδομές και είναι σε θέση να φιλοξενήσει τη Eurovision 2017 έστω και την τελευταία στιγμή!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Ουκρανία της Ρωσίδας τραγουδίστριας, καθώς βρίσκεται στην περίφημη λίστα με τους 140 ανεπιθύμητους Ρώσους καλλιτέχνες, επειδή τραγούδησε στην Κριμαία το 2015.
Ομως, η Ingrid Deltenre, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις της κατά τη διάρκεια της φάρσας, παραδέχτηκε ότι δεν έπρεπε να επιτραπεί στον διαγωνισμό η περσινή ουκρανική συμμετοχή (σ.σ.: το κομμάτι «1944» της Jamala), αφού καταπατούσε τους όρους της EBU περί «πολιτικών μηνυμάτων» στους στίχους του τραγουδιού. Οπως συμπλήρωσε η ίδια, αυτό ήταν κάτι που κατάλαβε αργά, γι’ αυτό και επετράπη η συμμετοχή της Ουκρανίας, η οποία κέρδισε τελικά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2016.

Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες

Λίγες ώρες μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις αποκαλύψεις εκδόθηκε ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο της EBU Dave Goodman, ο οποίος, χωρίς να απορρίπτει ευθέως τα λεγόμενα της διευθύντριας της ένωσης, δήλωσε: «Είμαστε αφοσιωμένοι στην προετοιμασία μιας λαμπρής Eurovision μαζί με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ουκρανίας στο Κίεβο τον ερχόμενο Μάιο. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας». Ο ίδιος μίλησε σχετικά με τον αποκλεισμό της ερμηνεύτριας Yulia Samoylova από τον διαγωνισμό και τις συζητήσεις με την ουκρανική κυβέρνηση, οι οποίες συνεχίζονται, ενώ υποσχέθηκε -μεταξύ άλλων- εξελίξεις στο θέμα τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα