Non stop σάτιρα και μήνυμα ζωής

ΡΕΠΟΡΤΑΖNon stop σάτιρα και μήνυμα ζωήςΤετάρτη, Φεβρουάριος 22, 2017 - 18:11

Η πλούσια θεματολογία και οι συμβολισμοί κυριαρχούν (και φέτος) στα άρματα του Καρναβαλιού της Πάτρας

Τις τελευταίες πινελιές βάζουν οι καλλιτέχνες του δημοτικού καρναβαλικού εργαστηρίου της Πάτρας στα πολύχρωμα άρματα, τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής. Τα πολιτικά μηνύματα και η ανελέητη σάτιρα κυριαρχούν (και) φέτος στη θεματολογία του Πατρινού Καρναβαλιού,

χωρίς να λείπουν τα κοινωνικά μηνύματα και οι νότες αισιοδοξίας.

Το άρμα του βασιλιά Καρνάβαλου είναι άκρως σατιρικό, καθώς συμβολίζει την επανάληψη της κρίσης του καπιταλισμού. Ο βασιλιάς επιβαίνει πάνω στο καράβι της απελπισίας, το οποίο οδηγούν τραβώντας κουπί οι απλοί άνθρωποι από όλες τις φυλές του κόσμου!

Πίσω από τον καπιταλισμό βρίσκονται οι τρεις εκπρόσωποι του διεθνούς κεφαλαίου που φορούν καπέλα με το ευρώ, το δολάριο και το γεν, ενώ το «παρών» δίνουν και οι δυνάμεις καταστολής, που βάζουν σε τάξη τους κωπηλάτες. Το άρμα έχει μήκος 10 μέτρα και χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα.



Εμπνευσμένο από την άνοιξη είναι το εξίσου εντυπωσιακό άρμα, μήκους 12 μέτρων, που θα υποδεχτεί τη φετινή βασίλισσα, Αντρια Παναγιωτοπούλου. Πρόκειται για μια κυψέλη που κρέμεται από ένα δέντρο και περιβάλλεται από δεκάδες μέλισσες.
Στο κεντρικό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 «Καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις» αναφέρεται το άρμα με τίτλο «Ο πόλεμος των ναρκωτικών», το οποίο δείχνει ένα ζευγάρι να τρέχει κρατώντας μια ομπρέλα για προστασία από τις σύριγγες που εξαπολύονται από ένα κανόνι.

Παρουσίαση στο κοινό

Το άρμα συνδυάζει την καλλιτεχνική δημιουργία με τη σαρκαστική κριτική και έχει μήκος 8 μέτρων. Αυτά και πολλά ακόμη άρματα θα πρωταγωνιστήσουν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής, ενώ ορισμένα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό, στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής, στην πλατεία Γεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα