Greek idol!

17:44 4/1/2017 - Πηγή: Espresso
ΑΘΛΗΤΙΚΑGreek idol!Τετάρτη, Ιανουάριος 4, 2017 - 17:42

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

Το παρωνύμιο «The Greek Freak» (=σε ελεύθερη μετάφραση, «ελληνικό τέρας») υιοθετήθηκε από τον Τύπο της Αμερικής γιατί δυσκολευόταν το 2013 να προφέρει το επώνυμό του. Τρία χρόνια μετά την επιλογή του στο Νο15 του ντραφτ του ΝΒΑ

από το Μιλγουόκι, όμως, το όνομά του είναι πλέον διάσημο και τα παρατσούκλια παραφράζονται. Κάτι τέτοιο επιχείρησε το νέο τεύχος του έγκυρου περιοδικού «Sports Illustrated», το εξώφυλλο του οποίου θα κοσμήσει στις 9 Ιανουαρίου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τίτλο «Greek Peak» (σ.σ.: κάτι σαν ελληνική κορυφή)! Το δημοσίευμα του δημοσιογράφου Λι Τζένκινς, το οποίο προδημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα SI.com, αναφέρει ότι «οι Μπακς πρέπει να χτίσουν το μέλλον τους γύρω από τον Giannis», με τιμητικό υπότιτλο που επισημαίνει ότι «με ύψος 2,11 μ., ο Αντετοκούνμπο είναι ο πιο ενδιαφέρων πλέι μέικερ στην ιστορία του ΝΒΑ»! Ο Τζένκινς έγραψε επίσης ότι «ο Γιάννης, έπειτα από άσχημες βραδιές, δεν κάνει ντους. Φεύγει και οδηγεί ως το προπονητικό κέντρο, όπου αναπαριστά το παιχνίδι, διορθώνει τα λάθη και ιδρώνει μία άλλη φανέλα ως τη 1 τα ξημερώματα».

Νέα παράσταση

Τα ξημερώματα της Τρίτης πρόσφερε άλλη μία «παράσταση», με 26 π., 10/19 σουτ, 10 ριμπ., 5 ασ. στη νίκη 98-94 του Μιλγουόκι επί της Οκλαχόμα Σίτι του σούπερ σταρ Ράσελ Ουέστμπρουκ (30 π., 9/28 σουτ)! Λίγες ώρες αργότερα, η ιστοσελίδα της ACB δημοσίευσε συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του -φόργουορντ στην Ανδόρα- αδελφού του Θανάση σε αφιέρωμα για τον σταρ των Μπακς. Αλλωστε, το 2013, προτού επιλεγεί από τα «Ελάφια», ο «Giannis» είχε υπογράψει στη Σαραγόσα, χωρίς να προλάβει να αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα. Τα δύο αδέλφια δήλωσαν ότι «εκπροσωπούμε την Ελλάδα στο εξωτερικό και στοχεύουμε στο καλύτερο», ενώ ο Βίλι Βιγιάρ, τεχνικός διευθυντής της Σαραγόσα, αποκάλυψε για τον Γιάννη ότι «όταν τον πρωτοείδα, συνειδητοποίησα ότι δεν έχουμε δει άλλον σαν εκείνον στη ζωή μου. Σε ένα ματς εφηβικού με τον Παναθηναϊκό σκόραρε 44 π. και τηλεφώνησα στον πρόεδρο Ρενάλντο Μπενίτο και του είπα πως “τρέμουν τα πόδια μου και πρέπει να υπογράψουμε αυτό το παιδί»!

Keywords
Τυχαία Θέματα