Catwalk διά χειρός Λάγκερφελντ με σκηνικό extra large server!

ΚΟΣΜΟΣΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΠΑΡΙΣΙCatwalk διά χειρός Λάγκερφελντ με σκηνικό extra large server!Τετάρτη, Οκτώβριος 5, 2016 - 16:52

Εχει μετατρέψει την πασαρέλα σε σούπερ μάρκετ, παριζιάνικη brasserie, παγόβουνο, ακόμα και σε αεροδρόμιο, επομένως δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι το σόου του Καρλ Λάγκερφελντ αποτελεί παραδοσιακά το highlight της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Aπό την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Ο ασπρομάλλης καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Chanel

δεν απογοήτευσε το κοινό του ούτε αυτή τη φορά, δημιουργώντας ένα σκηνικό αντιθέσεων για την παρουσίαση της καλοκαιρινής κολεξιόν του για το 2017, η οποία, αν και είχε στοιχεία 80s, παρουσιάστηκε σε ένα άκρως φουτουριστικό περιβάλλον.

Αυτή τη φορά, για τις ανάγκες του σόου του ο «Κάιζερ» της μόδας μετέτρεψε την πασαρέλα του «Grand Palais» σε data center, με τα μοντέλα να πηγαινοέρχονται ανάμεσα σε γιγάντιους servers υπολογιστών, πολύχρωμα λαμπάκια και καλώδια.

Οι καινοτομίες, όμως, δεν σταμάτησαν στο σκηνικό. Αν και παραδοσιακά το πρώτο look του σόου το παρουσιάζει κάποιο από τα αγαπημένα μοντέλα του, όπως η Κάρα Ντελεβίν και η η Ντάρια Γουέρμπουι, αυτή τη σεζόν την τιμή του opening του σόου είχαν δύο κυριολεκτικά άγνωστα μοντέλα.

Δύο γυναίκες ντυμένες με τουίντ ταγέρ, μάσκες, γάντια και μπότες, εμπνευσμένα από τους Stormtroopers του «Star Wars», άνοιξαν τη βραδιά και παρέδωσαν την πασαρέλα σε μια στρατιά μοντέλων με μίνι φούστες και τζάκετ σε ποικιλία ζωηρών χρωμάτων. Ο 83χρονος Λάγκερφελντ, που έχει εμμονή με την επανεφεύρεση του τουίντ ταγέρ κάθε σεζόν, αυτή τη φορά επέλεξε κλασικά navy και λευκά τζάκετ, με ασημί πινελιές στην ύφανση, ώστε να «δένουν» με το τεχνολογικό σκηνικό.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, από την πασαρέλα δεν έλειψαν τα έντονα χρώματα, καθώς την πλημμύρισε με πολύχρωμα καπελάκια του μπέιζμπολ, φορεμένα στραβά σχεδόν από όλα τα μοντέλα, με maxi φορέματα και με φούστες με prints γραφικών.

Το ύφασμα που κυριάρχησε ήταν η δαντέλα, ενώ, σε ό,τι αφορά τα αξεσουάρ, η κλασική τσάντα Chanel αναβαθμίστηκε με πολύχρωμη αλυσίδα και techno πρόσοψη.

Στην πρώτη θέση, η Αν Γουίντουρ και η Κάρλα Μπρούνι

Ντυμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια με δημιουργίες του οίκου Chanel έκαναν την εμφάνισή τους οι VIP καλεσμένοι του Καρλ Λάγκερφελντ, οι οποίοι φέτος ήταν αισθητά λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά.

Η περίφημη «front row» έλαμψε με τις παρουσίες της Λίλι Ρόουζ Ντεπ (4), που είναι και το πρόσωπο του brand, της σιδηράς κυρίας της μόδας Αν Γουίντουρ (2), αλλά και της Κόρτνεϊ Λοβ (6), η οποία έφθασε συνοδευόμενη από την κόρη της Φράνσις Μπιν Κομπέιν (5).

Ομως, η εμφάνιση που έκλεψε τις εντυπώσεις και τα φλας ήταν αναμφίβολα εκείνη της Κάρλα Μπρούνι - Σαρκοζί (7). Φορώντας τουίντ σακάκι, λευκό τοπ και skinny jeans, η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί έδειχνε πιο λαμπερή και fit από ποτέ, ενώ δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να ανέβει στην πασαρέλα και να ποζάρει με φόντο το εντυπωσιακό σκηνικό.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν επίσης ο ράπερ Usher (1), αλλά και η Αμερικανίδα πρέσβης στη Γαλλία Τζέιν Χάρτλεϊ (3), ενώ έλαμψε διά της απουσίας της η Κένταλ Τζένερ. Το νεαρό μοντέλο, που πρωταγωνιστεί σε κάποιες από τις καμπάνιες του οίκου και θεωρείται το αγαπημένο του Λάγκερφελντ, προτίμησε να επιστρέψει στις ΗΠΑ με την αδερφή της Κιμ Καρντάσιαν, μετά το συμβάν της ένοπλης ληστείας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα