AEGEAN: Γίγαντας με χρυσή καρδιά

14:17 5/1/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΛεύκωμα με την 25χρονη πορεία του ομίλου του Δημήτρη ΜελισσανίδηAEGEAN: Γίγαντας με χρυσή καρδιάΠαρασκευή, Ιανουάριος 5, 2018 - 14:17

❱❱ Εντονη κοινωνική παρουσία με πλήθος χορηγιών, φιλανθρωπικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων

Μία σταθερά ανοδική πορεία 25 χρόνων συμπλήρωσε η AEGEAN, που ξεκίνησε ως μια μικρή εταιρία του Πειραιά

και εξελίχθηκε σε έναν πολυεθνικό κολοσσό ναυτιλιακών καυσίμων και λιπαντικών με στιβαρή παρουσία σε κάθε κομβικό σημείο του πλανήτη. Αυτό το ταξίδι στον χρόνο αποτυπώνει με περιεκτικό τρόπο το Λεύκωμα (εκδόσεις Μίλητος) με την ιστορία της εταιρίας.

Ταυτόχρονα με την επιχειρηματική γιγάντωσή της, η AEGEAN ενίσχυε όλο και περισσότερο το κοινωνικό της πρόσωπο, με την πολυδιάστατη προσφορά στον άνθρωπο, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον. Ο όμιλος της AEGEAN επιδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπό του σε κάθε χώρα όπου έχει παρουσία -και ιδιαίτερα στην Ελλάδα-, με πλήθος χορηγιών, φιλανθρωπικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων.

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης τα βυτιοφόρα της εταιρίας εφοδίασαν με πετρέλαιο θέρμανσης εκατοντάδες σχολεία της χώρας για να εξασφαλιστεί η ζεστασιά των μαθητών. Η ελληνική εταιρία έχει βρεθεί πολλές φορές κοντά στην Παιδεία, με υποτροφίες και στήριξη πολλών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σημαντική πράξη για το κοινωνικό σύνολο ήταν και η προσφορά εξοπλισμού στους μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ., ενώ έχει προσφερθεί και χρηματικό ποσό για τη στήριξη των οικογενειών αστυνομικών που έπεσαν σε ώρα καθήκοντος.

Χιλιάδες άπορες οικογένειες έχουν ανακουφιστεί από τις αλλεπάλληλες προσφορές τροφίμων της AEGEAN, που δηλώνει πάντα παρούσα στα προσκλητήρια ανθρωπιάς μέσα από το δίκτυο των μητροπόλεων. Με την έκρηξη της προσφυγικής κρίσης τα πλοία της AEGEAN έπεσαν στη «μάχη» της διάσωσης εκατοντάδων ανθρώπων. Ενδεικτικά, τον Απρίλιο του 2015 το δεξαμενόπλοιο «Rizopon» διέσωσε 82 μετανάστες υπό τις οδηγίες του ιταλικού κέντρου έρευνας και διάσωσης. Το ίδιο πλοίο λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο, διέσωσε άλλους 150 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης.

Εκδηλώσεις

Ο ιδρυτής της εταιρίας Δημήτρης Μελισσανίδης δεν παραλείπει ποτέ να παρευρίσκεται ενεργά στα δρώμενα των Ποντίων. Ετσι και η AEGEAN δεν θα μπορούσε παρά να είναι πυλώνας στήριξης του Ποντιακού Ελληνισμού. Με τη χορηγία της πραγματοποιήθηκε το 2012 μία από τις μεγαλύτερες ποντιακές εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ, το Φεστιβάλ Ποντιακής Νεολαίας, που διοργάνωσε στο Ολυμπιακό Στάδιο η Ποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και αποτέλεσε ένα γεγονός μοναδικό, καθώς συμμετείχαν 3.000 χορευτές, 400 σύλλογοι και 150 μουσικοί, υπό τις οδηγίες του παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Η Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στις πλαγιές του Βερμίου αποτελεί ένα εμβληματικό σημείο για την πίστη των Ποντίων. Δίπλα της βρίσκεται ο πολυτελής ξενώνας Μελισσανίδειον Μέλαθρον, που ανεγέρθηκε από τους αδελφούς Δημήτρη και Ιάκωβο Μελισσανίδη ως ανάθημα μνήμης και σεβασμού στην ποντιακή ιδέα. Στον ίδιο χώρο ο πατέρας τους Ζώρας είχε χτίσει το 1970 έναν ξενώνα αφιερωμένο στη σύζυγό του Βέρα, που είχε φύγει πρόωρα από τη ζωή.

Σχολεία

Σημαντική (αν και τις περισσότερες φορές χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας) είναι και η προσφορά του Γιώργου Δ. Μελισσανίδη, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναλάβει πρωτοβουλία να στείλει σε σχολεία (κυρίως στους ορεινούς νομούς της πατρίδας μας) δωρεάν πετρέλαιο, αλλά και στήριξη ευπαθών ομάδων κ.λπ.

Η AEGEAN στέκεται σταθερά ως συμπαραστάτης του φάρου της Ορθοδοξίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, διευκολύνοντας το πολυδιάστατο έργο του. Ενας από τους μεγάλους στόχους του Πατριαρχείου, η κατασκευή Ιερού Σκευοφυλακίου, υλοποιείται με μεγάλο χορηγό τον Δημήτρη Μελισσανίδη, στον οποίο ο προκαθήμενος των Ορθοδόξων κ. Βαρθολομαίος απένειμε την ύψιστη τιμητική διάκριση του Αρχοντα Κουροπαλάτη για τη γενικότερη προσφορά του.

Πολλές δράσεις, επίσης, στηρίχθηκαν από την AEGEAN για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Χορηγίες σε φορείς και συλλόγους για καθαρισμούς ακτών, βυθών και προστασίας της θαλάσσιας ζωής είναι κάποιες από αυτές. Η διαφαινόμενη καλπάζουσα πορεία του ομίλου προφανώς θα συνδυαστεί με τη συνέχιση αυτής της κοινωνικής προσφοράς προς το σύνολο, αποδεικνύοντας ότι η διεθνής εξάπλωση δεν της αποστέρησε την αγάπη για την πατρίδα.

AEGEANΔημήτρης ΜελισσανίδηςλεύκωμαΠαράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα