47χρονος πέθανε από σφήκα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ47χρονος πέθανε από σφήκαΔευτέρα, Αύγουστος 31, 2015 - 14:17

Το πιο τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε έναν 47χρονο πολύτεκνο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το απόγευμα του Σαββάτου από αλλεργικό σοκ που υπέστη έπειτα από τσίμπημα σφήκας, την ώρα που έκανε αγροτικές εργασίες σε περιοχή του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, που είχε καταγωγή από τον Κρουσώνα, τρυγούσε σταφύλια στα αμπέλια του στις Μαλάδες, όταν

δέχτηκε το μοιραίο, όπως αποδείχτηκε, τσίμπημα, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να υποστεί αλλεργικό σοκ. Ο 47χρονος αντιλήφθηκε το τσίμπημα και κατέφυγε με έντονους πόνους σε φαρμακείο κοντινής περιοχής προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ του χορηγήθηκε και κορτιζόνη.

Οσα ακολούθησαν θα τα θυμούνται για καιρό οι υπάλληλοι του φαρμακείου αφού, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άτυχος Κρητικός υπέστη μπροστά στα μάτια τους ανακοπή και σωριάστηκε στο έδαφος! Σε κατάσταση σοκ, οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού κάλεσαν το ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα έφτασε ασθενοφόρο που παρέλαβε τον 47χρονο. Τελικά, παρά τις προσπάθειες των διασωστών και των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου να τον επαναφέρουν, ο επιβαρυμένος οργανισμός του άνδρα δεν άντεξε και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Μέσα σε λίγα λεπτά η είδηση του θανάτου του οικογενειάρχη έκανε τον γύρο του Ηρακλείου και έγινε βασικό θέμα συζήτησης στην περιοχή, ενώ οι συγγενείς του έχουν βυθιστεί στη θλίψη και αδυνατούν να πιστέψουν τον ξαφνικό χαμό του αγαπημένου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας ήταν ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και μάλιστα ο γιος του πέτυχε φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στη Σχολή Ευελπίδων.

Νεκροψία

Τις επόμενες ώρες η σορός του θα υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Να σημειωθεί ότι το τσίμπημα της σφήκας, αν και είναι αρκετά επώδυνο, τις περισσότερες φορές είναι μια κατάσταση που αντιμετωπίζεται ακόμη και χωρίς επίσκεψη σε γιατρό.

Ωστόσο κάποιοι άνθρωποι μπορεί να εκδηλώσουν αλλεργικό σοκ που, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο, όπως φαίνεται ότι συνέβη στην περίπτωση του 47χρονου ηλεκτρολόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα