Το σύγχρονο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης «Φιλοκτήτης»

18:36 22/10/2013 - Πηγή: TNSite
Με σύγχρονες υποδομές υψηλών προδιαγραφών, ρομποτική τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία της αποκατάστασης, ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και διεπιστημονική ομάδα κορυφαίων στον τομέα τους ειδικών γιατρών με μεγάλη εμπειρία, ο «Φιλοκτήτης» αποτελεί πρότυπο Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης, παρέχοντας άριστες ιατρικές υπηρεσίες και μία ειδική και εξατομικευμένη ομάδα αποκατάστασης στη διάθεση κάθε ασθενή.

Σκοπός του Κέντρου είναι η παροχή σύγχρονων ιατρικών υπηρεσιών αποκατάστασης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς, που πάσχουν από παθήσεις και κακώσεις του νευρικού, μυοσκελετικού και καρδιο-αγγειακού

συστήματος, καθώς και ειδικές εκ γενετής νοσολογικές οντότητες.

Ο «Φιλοκτήτης» στεγάζεται σε εγκαταστάσεις έκτασης 75 στρεμμάτων στο Κορωπί Αττικής, συνιστώντας το μεγαλύτερο Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης στην Ελλάδα. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, ειδικές μονάδες αξιολόγησης και θεραπείας, οι οποίες έχουν εξοπλιστεί με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της αποκατάστασης, ενώ στελεχώνεται από μία άρτια ιατρική ομάδα υψηλού επιστημονικού επιπέδου, που αποτελείται από φυσίατρους, παθολόγους, νευρολόγους, καρδιολόγους και εφημερεύοντες ιατρούς σε 24ωρη βάση. Την ιατρική ομάδα συμπληρώνουν συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων, όπως φυσικοθεραπευτές, νευροψυχολόγοι, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και άλλοι, ενώ την πορεία του ασθενούς παρακολουθεί η διεπιστημονική ομάδα υπό την καθοδήγηση του Φυσιάτρου.

Αυτό το στοιχείο και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση είναι που διαφοροποιούν τον «Φιλοκτήτη». Ο κάθε ασθενής που προσέρχεται στο Κέντρο συμμετέχει ουσιαστικά και ενεργά στην διαδικασία της αποθεραπείας του, ενώ ειδική, εξατομικευμένη και διεπιστημονική ομάδα αποθεραπείας συστήνεται για το κάθε περιστατικό νοσηλείας, ομάδα η οποία κατευθύνει και παρακολουθεί την πορεία αποκατάστασης της λειτουργικότητας του ασθενούς, σε συνεργασία με τον ίδιο και το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο «Φιλοκτήτης» συμπληρώνει το φάσμα των δραστηριοτήτων υγείας του Ομίλου ΙΑΣΩ, ενώ φιλοδοξεί να αποτελέσει τον μεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα υπηρεσιών αποκατάστασης στην Ελλάδα, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με διαρκή ενημέρωση, παρακολούθηση και εφαρμογή των επιστημονικών εξελίξεων.

Θεραπευτικά τμήματα φυσικοθεραπείας Ρομποτική τεχνολογία στην υπηρεσία της αποκατάστασης - Lokomat

Νικόλαος Παπαευσταθίου, Γενικός Διευθυντής

Φιλοκτήτης -Σύγχρονο Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης του Ομίλου Ιασώ

Σύγχρονο Τμήμα Υδροθεραπείας

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα