Το πιο τρομακτικό τρενάκι του τρόμου

01:50 3/11/2013 - Πηγή: TNSite
Στο θεματικό πάρκο του Perth της Αυστραλίας, μια εταιρεία ψυχαγωγίας κατασκεύασε ίσως το πιο εντυπωσιακό τρενάκι του τρόμου στον κόσμο. Ονομαζόμενο «Abyss», το νέο τρενάκι προκαλεί στους επιβάτες του περισσότερα G απ’ όσα δέχεται ο αστροναύτης ενός διαστημικού λεωφορείου και η ταχύτητά του αγγίζει τα 85 χιλιόμετρα την ώρα.

Το ταξίδι που εκτοξεύει την αδρεναλίνη στα ύψη διαρκεί μόνο δύο λεπτά, ξεκινά στο απόλυτο σκοτάδι και στην πορεία διασχίζει απότομες στροφές. Στη συνέχεια, ανεβαίνει αργά, κάθετα αλλά και ακάθεκτα

επί τριάντα μέτρα, για να ακολουθήσει η αναπόφευκτη (ιλιγγιώδης) επιστροφή στο έδαφος. Η απότομη κάθοδος, η έκτη πιο απότομη στον κόσμο, εμφανώς ενθουσιάζει υπερβολικά τους περισσότερους-ωστόσο δεν είναι λίγοι και εκείνοι που νιώθουν κάποιας μορφής ναυτία.

Πριν το τέλος, το τρενάκι διασχίζει ανάποδες τροχιές, οι οποίες δίνουν έντονη την αίσθηση του αποπροσανατολισμού στους επιβάτες. Οι δυνάμεις G που δέχονται οι επιβαίνοντες, ποικίλλουν από -1 έως +4 G, και πλησιάζουν κατά πολύ αυτές που βιώνουν οι πιλότοι της Formula 1 ή οι πιλότοι των πολεμικών αεροσκαφών όταν εκτινάσσονται με το κάθισμά τους από το αεροπλάνο που πιλοτάρουν. Μετά την εμπειρία αυτή, οι περισσότεροι έχουν έντονους παλμούς και τα πόδια τους τρέμουν.

Το αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων τρενάκι του τρόμου, κατασκευάστηκε στη Γερμανία, ενώ η συναρμολόγησή του έγινε στις Φιλιππίνες, οι οποίες διαθέτουν εξειδικευμένα εργοστάσια γι’ αυτό το σκοπό. Θεωρείται εξαιρετικό δείγμα μηχανικής και εξακολουθεί να προσελκύει αμέτρητους αμετανόητους κυνηγούς των δυνατών συγκινήσεων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα