Τα πάχη μου τα κάλλη μου

09:29 1/11/2013 - Πηγή: TNSite
Τα πρότυπα ομορφιάς στα περισσότερα μέρη του κόσμου μπορεί να θεωρούν ως «ιδανικό» να είναι κανείς αδύνατος, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για μια απομονωμένη περιοχή της Αιθιοπίας.

Στην κοιλάδα Omo όπου ζει η φυλή των Bodi οι... μεγαλόσωμοι θεωρούνται πιο όμορφοι.

Μάλιστα, υπάρχει μια παράδοση σύμφωνα με την οποία νεαροί άντρες πίνουν γάλα και αίμα αγελάδας, προκειμένου κάποιος από αυτούς να αποκτήσει τον τιμητικό τίτλο του «πιο χοντρού άντρα».

Έξι μήνες αφότου έχουν ξεκινήσει την ειδική... παχυντική διατροφή τους, οι άντρες κάνουν την εμφάνισή τους, προκειμένου να επιδείξουν τα νέα...

«φουσκωμένα» χαρακτηριστικά τους και να βγει ο νικητής, ο οποίος αντιμετωπίζεται ως ήρωας για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο γάλλος φωτογράφος Eric Lafforgue κατάφερε να απαθανατίσει με το φακό του στιγμιότυπα από το τελετουργικό Ka'el, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των μελών της φυλής Bodi απειλείται από τα σχέδια της κυβέρνησης της Αιθιοπίας, η οποία σχεδιάζει να εγκαταστήσει περίπου 300.000 ανθρώπους απ’ όλη τη χώρα στη γη τους.

Κάθε οικογένεια της φυλής επιτρέπεται να παρουσιάσει στο «διαγωνισμό... πάχους» έναν ανύπαντρο άντρα. Όταν επιλεγεί αυτός, αποσύρεται σε μια καλύβα για έξι μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων δεν επιτρέπεται να κινηθεί και να κάνει σεξ.

Τρέφονται με γάλα και αίμα αγελάδας αρκετές φορές την ημέρα, που τους σερβίρουν αρκετές φορές την ημέρα οι γυναίκες του χωριού.

«Οι αγελάδες είναι ιερές για τους Bodi. Δεν τις σκοτώνουν. Τρυπούν μια φλέβα τους για να πάρουν το αίμα και στη συνέχεια την καλύπτουν με λάσπη» εξηγεί ο Lafforgue.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι άντρες πρέπει να πιουν τα δύο λίτρα γάλακτος και αίματος όσο πιο γρήγορα μπορούν, προτού πήξουν, όμως όπως αποκαλύπτει ο Lafforgue, δε το καταφέρνουν όλοι.

«Πίνουν γάλα και αίμα όλη την ημέρα. Το πρώτο μπολ πηγαίνει το ξημέρωμα, και αμέσως ο χώρος γεμίζει μύγες. Πολλοί δεν καταφέρνουν να το πιουν και κάνουν εμετό» προσθέτει.

Την ημέρα της παρουσίασής τους, οι άντρες καλύπτουν τα σώματά τους με λάσπη και στάχτες, προτού βγουν από τις καλύβες για να περπατήσουν μέχρι το σημείο που θα γίνει η τελετή.

Εξαιτίας του βάρους που έχουν πάρει και της ακινησίας τόσων εβδομάδων, πολλοί δυσκολεύονται να καλύψουν τη μικρή απόσταση.

«Ορισμένοι είναι πια τόσο χοντροί, που δε μπορούν καν να περπατήσουν» είπε ακόμη. Μάλιστα, ένας ρώτησε το φωτογράφο αν μπορούσε να τον πάρει με το αυτοκίνητό του. Όταν ανέβηκε στο όχημα, άρχισε ξανά να πίνει γάλα και αίμα «επειδή ήθελε να προσπαθεί να γίνει ο πιο παχύς μέχρι την τελευταία στιγμή».

Κατά τη διάρκεια της τελετής οι άντρες πρέπει να περπατούν κυκλικά γύρω από ένα ιερό δέντρο, ενώ τους κοιτάζουν οι άλλοι άντρες. Οι γυναίκες τους βρέχουν με φύλλα ποτισμένα με αλκοόλ και τους σκουπίζουν τον ιδρώτα.

Όταν επιλεγεί ο νικητής η τελετή σφραγίζεται με τη σφαγή μιας αγελάδας με μια ιερή πέτρα.

Στη συνέχεια οι ηλικιωμένοι του χωριού «επιθεωρούν» το στομάχι και το αίμα της για να δουν αν το μέλλον που τους επιφυλάσσεται είναι καλό ή όχι.

Μετά την τελετή, οι άντρες επιστρέφουν στη φυσιολογική τους ζωή και οι περισσότεροι χάνουν τις τεράστιες κοιλιές τους, μετά από μερικές εβδομάδες προσεχτικής διατροφής.

Μέχρι μετά από λίγο καιρό να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία για την ανάδειξη του πιο χοντρού άντρα των Bodi...

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα