Συνάντηση Τσίπρα - Παπούλια για την ΕΡΤ: Περιορισμένες οι δυνατότητες μου λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

13:14 12/6/2013 - Πηγή: TNSite

Συγκεκριμένα, του ζήτησε να αναπέμψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ετοίμασε την Τρίτη η κυβέρνηση και ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου.

"Φοβάμαι ότι έχουμε και ένα πλήγμα στο θεσμό της δημοκρατίας, είναι υποβάθμιση του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας" είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια σημειώνοντας ότι "δεν είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων".

Επίσης, κάλεσε τους πολίτες, όπως ορίζει

το Σύνταγμα, να προστατεύσουν τη δημοκρατία και να υπερασπιστούν αυτόν τον τόπο, ενώ για ακόμη μία φορά τόνισε ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ αποτελεί πλήγμα και στην ελευθερία του λόγου.

Από την πλευρά του, ο Κάρολος Παπούλιας παραδέχθηκε ότι "η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται από τα ιδιωτικά κανάλια".

Τόνισε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι συμφωνεί πως πρέπει να υπάρχει στη χώρα δημόσια τηλεόραση, και να μην γίνει η ενημέρωση μονάχα από τα ιδιωτικά ΜΜΕ, πρόσθεσε ωστόσο ότι οι δυνατότητές του είναι περιορισμένες, και δεν έχει την ευχέρεια να αναπέμψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

"Και η δική μου πίστη, είναι ότι πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση και δεν πιστεύω ότι η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από τα ιδιωτικά κανάλια.

Από την άλλη μεριά, οι δυνατότητες οι δικές μου παρέμβασης, είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. Δεν μπορώ να αναπέμψω μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν μου δίνει ευκαιρία το Σύνταγμα", είπε συγκεκριμένα ο Κ. Παπούλιας.

"Δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι κλητήρας που θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων"

"Νομίζω ότι η απόφαση για την ΕΡΤ αποτελεί πλήγμα για την κοινωνική συνοχή, τους θεσμούς και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας που θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων. Το τελευταίο πράγμα που μας έχει μείνει να υπερασπιστούμε είναι οι θεσμοί", σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε εδώ ζωντανά όλες τις δραματικές εξελίξεις στην ΕΡΤ

Παρέμβαση Παπούλια ζήτησε και ο Δ. Κουτσούμπας για την ΕΡΤ

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ζήτησε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας προκειμένου να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο φορέων του δημοσίου και ΔΕΚΟ.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Παπούλια, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ και την ανησυχία του για άλλους δημόσιους οργανισμούς, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, που βρίσκονται επίσης αντιμέτωποι με το ίδιο ενδεχόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό του ζήτησε να ασκήσει στην κυβέρνηση τη μέγιστη δυνατή πίεση προκειμένου "να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση, να μην ισχύσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου".

Ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάθεση από το ΚΚΕ της τροπολογίας για την κατάργηση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα