Συνάντηση Μπαρόζο-Ράμα

04:50 18/9/2013 - Πηγή: TNSite
Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συναντήθηκε, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις περαιτέρω προσπάθειες της Αλβανίας στον δρόμο προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από την αλβανική πλευρά, συνεργασία, διάλογο και συναίνεση.

Ο κ. Μπαρόζο αξιολόγησε θετικά τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου, επισημαίνοντας σχετικά πως «σε γενικές γραμμές, η Αλβανία έχει πιθανότητες να εξασφαλίσει το καθεστώς υποψήφιας για ένταξη χώρας τον Δεκέμβριο. Το μέλλον της Αλβανίας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση... Με τον κ. Ράμα συζητήσαμε το μέλλον της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέτρεψε όλα τα κόμματα σε διάλογο και συνεργασία.«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν και τα αποτελέσματά τους να γίνουν αισθητά από τους Αλβανούς πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρόζο.

Πρόσθεσε δε ότι σημαντικό κριτήριο για την ένταξη στην ΕΕ είναι η βελτίωση της οικονομίας και υπογράμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ότι αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα για να γίνει η χώρα μέλος της ΕΕ».

Από την πλευρά του, ο κ. Ράμα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με το ενδεχόμενο εκπλήρωσης των 12 κριτηρίων που θα δώσουν το «πράσινο φως» στην Αλβανία προς την ένταξη στην ΕΕ, τόνισε ότι «το καθεστώς της υποψήφιας χώρας είναι δυνατόν να το αποκτήσουμε και η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με τη στήριξη και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και με τη συμβολή της αλβανικής αντιπολίτευσης».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα