Συλλήψεις για παραβιάσεις του τελωνειακού κώδικα

15:07 30/11/2013 - Πηγή: TNSite
Στη σύλληψη τριών αντρών για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, προχώρησαν χθες άντρες της αστυνομία σε Νάουσα, Σέρρες και στη Νέα Πέραμο Καβάλας, ενώ σημειώνεται ότι στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά 168 πακέτα τσιγάρων, τα οποία και δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας.

Ειδικότερα, συνελήφθη χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, ένας ημεδαπός ηλικίας 58 ετών, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Συγκεκριμένα, ύστερα από αξιοποίηση σχετικής πληροφορίας, άντρες της αστυνομίας εντόπισαν τον προαναφερόμενο και σε αστυνομική έρευνα του Ι.Χ. επιβατικού οχήματος στο οποίο επέβαινε και σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 82 πακέτα τσιγάρων τα οποία θα αποσταλούν στο τελωνείο Βέροιας για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Στο μεταξύ, στη σύλληψη 47χρονου ημεδαπού για παράβαση του νομού περί λαθρεμπορίας και παράνομη οπλοκατοχή προχώρησαν χθες άντρες της αστυνομίας στις Σέρρες. Ειδικότερα, σε χωριό των Σερρών, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε έρευνα της οικίας του προαναφερόμενου, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: έξι πακέτα τσιγάρων και τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και θα αποσταλούν στο τελωνείο Σερρών και ένα πολυεργαλείο που περιέχει σουγιά με μήκος λάμας 10 εκατοστών. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Επιπλέον, άντρες του αστυνομικού σταθμού Νέας Περάμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας προχώρησαν χθες στη σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, κατηγορούμενου για κατοχή και εμπορία λαθραίων πακέτων τσιγάρων. Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 26χρονο, να κατέχει με σκοπό την πώληση, 80 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι αναλογούντες φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω λαθραία πακέτα τσιγάρων και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα