Πρεμιέρα για τις πανελλαδικές με νεοελληνική γλώσσα

06:35 17/5/2013 - Πηγή: TNSite
Στη «μάχη» των πανελλαδικών εξετάσεων πέφτουν σήμερα περίπου 110.000 μαθητές με πρώτο μάθημα τη νεοελληνική γλώσσα.

Η ΟΛΜΕ υποχώρησε και αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι όροι για απεργία μέσα στις εξετάσεις, υπό την πίεση και της επιστράτευσης των καθηγητών που κήρυξε η κυβέρνηση.

Το απόγευμα διοργανώνεται από τους εκπαιδευτικούς

συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει για να επανεξετάσει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου με το μάθημα των «Αρχών Οικονομικής Θεωρίας», ενώ θα συνεχιστούν μετά για άλλες κατηγορίες εξεταζόμενων (ειδικά μαθήματα κλπ)

Εφέτος και με τα νέα δεδομένα της «Αθηνάς», οι «ευνοημένοι» φαίνεται ότι θα είναι οι υποψήφιοι του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, αφού θα εισαχθούν περίπου 14.500 άτομα. Στην κατηγορία των υποψηφίων του 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Τεχνολογικός Τομέας) θα εισαχθούν περίπου 12.000 άτομα, ενώ στα Τμήματα του 2ου Επιστημονικού Πεδίου (Θετικές Επιστήμες) θα εισαχθούν περισσότεροι από πέρυσι (περίπου 9.500 άτομα) και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Υγείας) θα εισαχθούν περίπου 4.500 άτομα, δηλαδή στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα