Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Λετονίας

18:43 27/11/2013 - Πηγή: TNSite

Ο πρωθυπουργός της Λετονίας Βάλντις Ντομπρόβσκις παραιτήθηκε μετά την κατάρρευση, την περασμένη Πέμπτη, της οροφής ενός σούπερ-μάρκετ στην πρωτεύουσα Ρίγα εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους 54 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Η παραίτηση βυθίζει στην πολιτική αναταραχή το κράτος αυτό της Βαλτικής που πρόκειται να ενταχθεί τον Ιανουάριο στην ευρωζώνη και θεωρείται υπόδειγμα δημοσιονομικής σύνεσης και οικονομικής ανάκαμψης μετά τη βαθιά οικονομική κρίση του 2008.

"Ανακοινώνω πως παραιτούμαι από τη θέση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνοντας

την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία", δήλωσε ο Ντομπρόβσκις προς τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων BNS. Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μάρτινς Πάνκε επιβεβαίωσε την παραίτηση.

Η κυβέρνηση δέχθηκε επικρίσεις μετά την καταστροφή.

Ο Ντομπρόβσκις έχει δηλώσει πως η κατάρρευση αυτή κλόνισε τη Λετονία, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Άντρις Μπέρζινς χαρακτήρισε την καταστροφή "φόνο".

Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν άγνωστα, αν και η αστυνομία έχει αρχίσει μια εγκληματολογική έρευνα που επικεντρώνεται στην κατασκευή του κτιρίου. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως εργάτες κατασκεύαζαν ένα ρουφ-γκάρντεν στο σούπερ-μάρκετ, ένα κτίριο ενός ορόφου που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 30 λεπτών με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα