Οι συριακές αρχές άφησαν ελεύθερες δέκα γυναίκες

00:00 24/10/2013 - Πηγή: TNSite
Δέκα γυναίκες που είχαν φυλακιστεί επειδή βοηθούσαν την αντιπολίτευση, αφέθηκαν ελεύθερες από τις συριακές αρχές.

Πρόκειται για την πρώτη ομάδα από τις συνολικά 126 γυναίκες που αναμένεται ότι θα απελευθερωθούν στο τελικό στάδιο μιας ανταλλαγής κρατούμενων, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ακτιβιστές.

Η απελευθέρωση των γυναικών ήταν το κύριο αίτημα των απαγωγέων στη βόρεια Συρία που κρατούσαν εννέα Λιβανέζους ομήρους επί 17 μήνες.

Οι όμηροι αυτοί, όπως και δύο τούρκοι πιλότοι που είχαν απαχθεί στον Λίβανο, αφέθηκαν ελεύθεροι την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από μια συμφωνία που επιτεύχθηκε

χάρη στη μεσολάβηση του Κατάρ.

«Οι 10 γυναίκες απελευθερώθηκαν τη νύχτα. Δεν γνωρίζουμε αν θα αφεθούν περισσότερες ελεύθερες σήμερα ή αργότερα. Αναμένουμε», δήλωσε ένας σύρος υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί πολλές πληροφορίες για τις γυναίκες αυτές ή για το πού κρατούνταν. Όμως πιστεύεται πως οι σύροι αντάρτες, που είχαν απαγάγει τους Λιβανέζους, είχαν ζητήσει την απελευθέρωσή τους για να αφήσουν ελεύθερους τους ομήρους.

Οι αρχές της Συρίας από την πλευρά τους δεν έχουν κάνει κανένα επίσημο σχόλιο για την υπόθεση, ούτε έχουν παραδεχθεί ότι έχουν οποιονδήποτε ρόλο στη συμφωνία για την ανταλλαγή των ομήρων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η Δαμασκός απελευθέρωσε δεκάδες κρατούμενους την προηγούμενη εβδομάδα, μια κίνηση που ενδέχεται να είναι επίσης μέρος της συμφωνίας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα