Κέρκυρα: Σε καλό κλίμα η συνάντηση καθηγητών - περιφ. δ/ντή εκ/σης για τους υπεράριθμους

05:07 5/6/2013 - Πηγή: TNSite
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση των εκπροσώπων των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Ιωάννης Καραβασίλη, με αντικείμενο τον αριθμό των καθηγητών που κρίνονται υπεράριθμοι στα σχολεία της Κέρκυρας.

Ο αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο υπηρεσιακό συμβούλιο Γιάννης Κρητικός, μιλώντας χθες στην ΕΡΑ Κέρκυρας, δήλωσε ότι ο περιφερειακός διευθυντής έδειξε να κατανοεί τα λάθη του συστήματος.

Σύμφωνα με τον

κο Κρητικό, το νέο σύστημα που χρησιμοποιεί από φέτος το υπουργείο παιδείας για τον υπολογισμού των καθηγητών που απαιτούνται για τη λειτουργία των σχολείων, το ονομαζόμενο servei, έχει δώσει 480 πλεονάζοντες καθηγητές στην Κέρκυρα και τους Παξούς. Όπως είπε, όμως, ο κος Κρητικός στο σύστημα αυτό είναι καταγεγραμμένες όλες οι οργανικές θέσεις έστω και αν οι καθηγητές έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες ή άλλες περιοχές, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γυμνάσιο των Παξών στο οποίο είναι καταγεγραμμένες 43 οργανικές θέσεις ενώ στην πραγματικότητα υπηρετούν 13 καθηγητές.

Τα μέλη του Υπηρεσιακού συμβουλίου με απόφαση που ελήφθη με 4 θετικές ψήφους έναντι μιας διαφωνίας, εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν υπεράριθμοι στην Κέρκυρα και τους Παξούς.

Υπολογίζουν ότι κάθε χρόνο η Κέρκυρα «δίνει» 200 περίπου αποσπάσεις σε διάφορες υπηρεσίες εκτός σχολείων ενώ παράλληλα ζητούν να συνυπολογιστούν και οι ώρες που οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας κάνουν μαθήματα στα δημοτικά σχολεία όπως οι γυμναστές, οι ξενόγλωσσοι και εκείνοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα