Εύκολο Εκμέκ!

11:57 1/6/2013 - Πηγή: TNSite

Υπέροχο πολίτικο γλυκό σε μια εύκολη εκδοχή του Άκη Πετρτζίκη… Απολαύστε το!

Υλικά για τη βάση

1 τσουρέκι 450 γρ.150 γραμμάρια ζάχαρη100 γραμμάρια νερό75 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Υλικά για την κρέμα

1 λίτρο γάλα6 κρόκους200 γραμμάρια ζάχαρη100 γραμμάρια κόρν φλάουρ100 γραμμάρια βούτυρο2 βανίλιες

Υλικά για την σαντιγί

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος50-100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Για την βάση

Χτυπάω στην κουζινομηχανή το τσουρέκι που το έχω κόψει

σε κομμάτια για να γίνει τρίμματα. Τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό με τη ζάχαρη, τη βάζω στη φωτιά και όταν λιώσει η ζάχαρη αφαιρώ από το μάτι και ρίχνω μέσα τη σοκολάτα. Ανακατεύω καλά με σύρμα για να λιώσει η σοκολάτα και όταν λιώσει αδειάζω το μείγμα μέσα στο μπολ με τα τρίμματα του τσουρεκιού. Ανακατεύω με ένα κουτάλι να πάει παντού το σιρόπι και μετά αδειάζω όλο αυτό σε ένα ταψάκι 25Χ35 εκατοστά και το απλώνω καλά να έχει το ίδιο πάχος παντού. Πιέζω καλά με την παλάμη μου για να γίνει μια καλή βάση καθώς παγώνει.

Για την κρέμα

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω 2 κ.σ από το γάλα, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και χτυπώ ξανά με το σύρμα για να ανακατευτούν καλά.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζω το υπόλοιπο γάλα, προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη χωρίς να την ανακατέψω όμως και βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν βράσει το μείγμα του γάλακτος – ζάχαρης ρίχνουμε λίγο από αυτό στο μπολ με τα αυγά με μια κουτάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε τα αυγά να αρχίζουν να θερμαίνονται αλλά να μην ψηθούν σαν ομελέτα όπως αν το βάζαμε όλα μέσα. Ρίχνουμε άλλες 3-4 κουτάλες από το γάλα στα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς. Ύστερα αδειάζουμε όλο το μείγμα με τα αυγά πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Θέλει καλό ανακάτεμα και σε χαμηλή φωτιά για μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας και καεί η κρέμα μας. Ελέγχουμε που και που δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί και δεν μυρίζει αλευρίλα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε την κρέμα απευθείας πάνω στη βάση του γλυκού που έχουμε στο ταψί. Από πάνω από την κρέμα βάζουμε μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπά πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα η κρέμα μας καθώς κρυώνει. Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει.

Για τη σαντιγί

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφράτη και να στέκεται.. Προσοχή μην την παραχτυπήσουμε και κόψει. Τη σαντιγί αυτή τη βάζουμε πάνω από την κρέμα όταν αυτή έχει παγώσει και βέβαια αφαιρώντας τη μεμβράνη.

oisyntagesmoy.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα