ΔΗΜΑΡ: Να αναλάβει η ΡΑΕ τις ευθύνες της για την Αλουμίνιον

18:21 11/11/2013 - Πηγή: TNSite
«Τουλάχιστον αδικαιολόγητη» χαρακτηρίζει την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για την υπόθεση της Αλουμίνιον η Δημοκρατική Αριστερά, κατανοώντας πλήρως τη διοίκηση της ΔΕΗ και καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του ενεργειακού ζητήματος.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει:

«Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί τουλάχιστον αδικαιολόγητη

την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ καλείται να προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια στην Αλουμίνιο ΑΕ, σε τιμή πολύ κάτω του κόστους (36,6€/MWh, στο ήμισυ του μεσοσταθμικού) και με αναδρομική επιβάρυνση 109 εκατ. ευρώ.

H ΔΗΜΑΡ κατανοεί πλήρως την διοίκηση της ΔΕΗ, που ομοφώνως για τον λόγο αυτό αποφάσισε να καταγγείλει τη σχετική σύμβαση και να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτρέψει μία μεγάλη ζημιά του ελληνικού δημοσίου, ως βασικού μετόχου.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του ενεργειακού ζητήματος, όχι όμως σε βάρος της ΔΕΗ μέσα από το αυξανόμενο κόστος εξαιτίας των στρεβλώσεων στην αγορά ενέργειας και των αυξημένων φόρων, αλλά με δίκαιο επιμερισμό και προάσπιση των συμφερόντων όλων των καταναλωτών

Η ΡΑΕ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον και τον υγιή ανταγωνισμό».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα