Δεμένα αύριο τα πλοία

07:23 30/4/2013 - Πηγή: TNSite
Ταλαιπωρία περιμένει αύριο τους εκδρομείς του Πάσχα που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με πλοίο, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 00:01, μετά τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης 30 Απριλίου έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης 1 Μαΐου του 2013.

Οι

ναυτικοί αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο με το οποίο, όπως εκτιμούν, ισοπεδώνεται το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα στα πλοία της ακτοπλοΐας (οργανικές συνθέσεις των πλοίων, δεκάμηνη απασχόληση) και ζητούν την ανάκλησή του.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας έχει ανακοινώσει ότι οι εταιρείες μέλη του, λόγω της αυξημένης ζήτησης ενόψει του Πάσχα, θα πραγματοποιήσουν έκτακτα δρομολόγια.

Αύριο θα απεργήσουν και τα πληρώματα ρυμουλκών της Διώρυγας της Κορίνθου, καθώς τα πληρώματα αντιδρούν στην απόφαση της διοίκησης της εταιρείας που εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών, να εντάξει τους ναυτεργάτες στο ενιαίο μισθολόγιο που ισχύει στους δημοσίους υπαλλήλους.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα