Ανοίγουν 28.000 θέσεις των 490 ευρώ -Βρες ποιες είναι και πώς θα τις διεκδικήσεις

11:30 23/10/2013 - Πηγή: TNSite

Μια ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσετε μια 5μηνη θέση εργασίας με αμοιβή της τάξεως των 490 ευρώ, θα σας δώσει το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ. Εντός του Νοεμβρίου, προκηρύσσονται ακόμη 28.000 θέσεις εργασίας.

Οι θέσεις που θα προσφέρει το πρόγραμμα:

14.000 άνεργοι σε φορείς της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων1.000 άνεργοι σε ασφαλιστικά ταμεία1.000 άνεργοι σε ιερές μητροπόλεις και12.000 άνεργοι σε ΚΕΠ, δημοτολόγια, στον ΕΟΠΥΥ,
σε σωφρονιστικά καταστήματα και ειρηνοδικεία, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (με έναρξη απασχόλησης ταυτόχρονα με την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε) και σε προνοιακά ιδρύματα εποπτείας του υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας προσφέρει αμοιβές 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 490 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 427 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους κάτω των 25 ετών ενώ ο ΟΑΕΔ καταβάλλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη (για τους άνω των 25 ετών μέχρι 258 ευρώ τον μήνα και για τους άνεργους κάτω των 25 ετών έως 225 ευρώ).

Και σε αυτό τον γύρο προσλήψεων, αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία μοριοδότησης. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθεί η προθεσμία έναρξης υποβολής των αιτήσεων (θα γίνουν όλες ηλεκτρονικά). Από το τι ακριβώς θα αναγράψετε στην αίτηση, θα εξαρτηθεί το πόσα μόρια θα πάρετε και αν θα είστε τελικώς στη λίστα των επιτυχόντων. Οι πιθανότητες επιτυχίας σύμφωνα με τα όσα μας δίδαξε η πρώτη φάση του προγράμματος, είναι μια στις 16. Και αυτό διότι για τις πρώτες 10.000 θέσεις που δόθηκαν, οι αιτήσεις ήταν περίπου 160.000.

Βασικό κριτήριο μοριοδότησης, αποτελεί ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας. Προσοχή: αν και η σύζυγος είναι άνεργη (και δηλωμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ) τότε προστίθενται και τα μόρια της συζύγου. Αν κάποιος είναι αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας και άνεργος, σε αυτή την περίπτωση, τα μόριά του διπλασιάζονται έτσι ώστε να μην έχει συγκριτικό μειονέκτημα σε σχέση με τις οικογένειες που έχουν ανέργους και τους δύο γονείς.

Δεύτερο κριτήριο αποτελεί το εισόδημα. Εδώ υπάρχει μια παγίδα. Αν έχετε εκκαθαριστικό για τα εισοδήματα του 2012 (τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι λιγότερα από αυτά του 2011) έχει καλώς. Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρησιμοποιηθούν τα εισοδήματα του 2011 μόνο και μόνο επειδή η εφορία έχει αργήσει να εκδώσει το εκκαθαριστικό σας.

Μόρια προβλέπονται και για την ηλικία:

Για ηλικίες από 18 έως 29 ετών δίδονται 20 μόριαΓια ηλικίες από 30 έως 54 ετών 24 μόρια καιΓια ηλικίες από 55 ετών αι πάνω 18 μόρια.

Το κάθε ανήλικο παιδί προσθέτει 12 μόρια στο τελικό ποσό.

Όλους τους υπολογισμούς μπορείτε να τους κάνετε μόνοι σας με το εργαλείο του fpress.gr. Για να το βρείτε, κάντε κλικ εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα