ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΕΛΑΦΡΩΣ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ...

Η τιμή του πετρελαίου στην αγορά της Ασίας περιόρισε κάπως την πτώση της μετά την κατρακύλα των τελευταίων ημερών εξ αιτίας της άρνησης του καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ να μειώσουν την παγκόσμια παραγωγή του μαύρου χρυσού...

Στην Ασία η τιμή του αργού πετρελαίου WTI για παράδοση τον Ιανουάριο υποχώρησε κατά 66 σεντς στα 68,34 δολάρια ανά βαρέλι ενώ
η τιμή του πετρελαίου Brent της Βόρειας Θάλασσας για παράδοση την ίδια περίοδο έπεσε κατά 61 σεντς στα 71,93 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο Ντάνιελ Άνγκ αναλυτής της Phillip Futures στη Σιγκαπούρη, θεωρεί ότι μια σχετική ηρεμία έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές του μαύρου χρυσού οι οποίες προσπαθούν « να προσαρμοστούν μετά την πτώση κατά 10% στις τιμές την τελευταία εβδομάδα».

Νωρίτερα τη Δευτέρα στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης το βαρέλι αργού πετρελαίου για παράδοση Ιανουαρίου ανέβηκε κατά 2,85 δολάρια στα 69,00 δολάρια ανακτώντας τη δυναμική του από τα 63,72 δολάρια που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες μια τιμή που ήταν η χαμηλότερη από τον Ιούλιο του 2009. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent έκλεισε αυξημένη κατά 2,39 δολάρια στα 72,54 δολάρια για το Intercontinental Exchange (ICE), μετά από την κατρακύλα που είχε στα 67,53 δολάρια εβρισκόμενο στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2009.

Η κατρακύλα στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου προκλήθηκε από την απόφαση της περασμένης Πέμπτης του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) να διατηρήσει το ανώτατο όριο παραγωγής στα 30 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα