ΒΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΣΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΠΡΕΣΒΗ...

Σύμφωνα με μεγάλο μέρος του γαλλικού και του ιταλικού τύπου, ο Λοράν Στεφανινί, ο διπλωμάτης που είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση των Παρισίων ως νέος πρέσβης της χώρας του παρά την Αγία Έδρα, δεν έγινε δεκτός από το Βατικανό.Όπως γράφει σήμερα...
η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι «ο πρέσβης δεν έγινε δεκτός αποκλειστικά και μόνον επειδή είναι ομοφυλόφιλος». Η τοποθέτησή του αποφασίσθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Βάλς στις 5 Ιανουαρίου. Μέχρι σήμερα, όμως, από την Αγία Έδρα δεν εκφράσθηκε η προβλεπόμενη, από το πρωτόκολλο, αποδοχή της συγκεκριμένης τοποθέτησης.

Η «Κορριέρε» προσθέτει ότι ο Στεφανινί, είναι ένας εξαιρετικά μορφωμένος διπλωμάτης, ο οποίος είχε ήδη τοποθετηθεί με βαθμό συμβούλου στην εν λόγω πρεσβεία, από το 2001 μέχρι το 2005, ενώ η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσσατζέρο προσθέτει ότι πρόκειται για καθολικό πιστό που εκκλησιάζεται σε μόνιμη βάση.

Εδώ και ένα μήνα, μετά την επιστροφή στο Παρίσι του προηγούμενου πρέσβη, η διπλωματική αντιπροσωπεία της Γαλλίας παρά την Αγία Έδρα είναι ουσιαστικά «ακέφαλη». Σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, παράλληλα, ο Στεφανινί είχε εξασφαλίσει και συστατική επιστολή του ίδιου του καθολικού αρχιεπισκόπου των Παρισίων. Όπως διαρρέει, όμως, σύμφωνα με τον Τύπο, υψηλόβαθμοι κληρικοί του Βατικανού, θεώρησαν «πρόκληση» να διαπιστεύεται πρέσβης ο οποίος έχει μιλήσει ανοικτά για την σεξουαλική του ταυτότητα.

Το Βατικανό αρνείται να σχολιάσει το όλο θέμα, αλλά πολλοί παρατηρητές θεωρούν τουλάχιστον «απρόσμενη» την στάση αυτή, μετά τις δηλώσεις του ίδιου του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος το 2013, είχε τονίσει: «αν ένας άνθρωπος είναι ομοφυλόφιλος και αναζητά με καλή θέληση τον Κύριο, ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;».
Keywords
Τυχαία Θέματα