Βενιζέλος: Θέλουμε τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση 40 λεπτών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στις 20.00 θα δει τον Φώτη Κουβέλη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποσύρεται από την εθνική προσπάθεια και στηρίζει την κυβέρνηση....
Βενιζέλος: «Δεν κάνουμε πίσω τώρα» - «Το ΠΑΣΟΚ
αναλαμβάνει το κόστος και θα σηκωθεί, όταν σηκωθεί και η χώρα»
Θέλουμε τη ΔΗΜΑΡ μέσα στο κυβερνητικό σχήμα και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια γι’ αυτό, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η χώρα έχει διανύσει περισσότερο από τα δύο τρίτα της διαδρομής. Το πίσω είπε, είναι τρις χειρότερο από το μπρος.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για δύο επιλογές, μία δύσκολη, την συνέχιση της προσπάθειας και την επικύρωση των μέτρων, και μία καταστροφική, την απόρριψη των μέτρων με όσα αυτό συνεπάγεται στις σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. "Με τον κ. Σαμαρά είπαμε ότι τα 2 κόμματα μας δεν ταυτίζονται. Ωστόσο, εργαζόμαστε με συνέπεια για την εθνική προσπάθεια".
«Το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας έχει αρχίσει να αλλάζει» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και πρόσθεσε ότι σταδιακά κερδίζεται η μάχη της αξιοπιστίας στο εξωτερικό.

«Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν, η μείωση του ελλείμματος κατά 13,5 δισ ευρώ που είναι συμβατική υποχρέωση θα είναι η τελευταία» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και έκανε έκκληση στους κυβερνητικούς του εταίρους να συνεχίσουν μαζί την πορεία. Έκανε δε σαφές ότι «η ψήφιση των μέτρων θα πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε τη δόση που μόνο 10% θα πάει στους δανειστές. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε περισσότερα χρήματα, ώστε να καλυφθούν οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και να τονωθεί η ρευστότητα. Τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά θα είναι περισσότερα από τις περικοπές που θα γίνουν. Μόλις ψηφιστούν τα μέτρα και πάρουμε τη δόση, θα αρχίσει η ρευστότητα να τροφοδοτεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η δραχμοφοβία θα υποχωρήσει, ενώ θα αρχίσουν να έρχονται επενδεύσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα