ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ...

Την πρόθεση της ρωσικής Gazprom να παρακάμψει εντελώς την Ουκρανία στη μεταφορά φυσικού αερίου προς τη δυτική Ευρώπη, αποκάλυψε ο πρέσβης της Ρωσίας στο Βελιγράδι Αλεξάνταρ Τσεπούριν.Κατά την ομιλία του σε επιστημονική διάσκεψη...
για το ενεργειακό μέλλον των Βαλκανίων, μετά την παραίτηση από την κατασκευή του αγωγού South Stream, ο κ. Τσεπούριν τόνισε ότι αποτελεί πλέον σταθερή θέση της Gazprom να μην αποτελέσει στο άμεσο μέλλον η Ουκρανία ενδιάμεσο σταθμό.

«Ύστερα από τέσσερα χρόνια, όταν θα λήξει η σύμβαση για τη μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, την κύρια οδό μεταφοράς
φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, εκτός από τον Βόρειο αγωγό (North Stream), θα αποτελέσει ο αγωγός που θα διασχίζει την Τουρκία και θα φτάνει στα σύνορα της με την Ελλάδα" επισήμανε ο Αλεξάνταρ Τσεπούριν.
Ο πρέσβης της Ρωσίας ανέφερε ότι "η προκαταρκτική συμφωνία για το έργο αυτό προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων αγωγών, εκ των οποίων ο πρώτος θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2016, που θα καταλήγουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και από εκεί και πέρα θα υπάρξει συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Τσεπούριν κάλεσε τις βαλκανικές χώρες να επωφεληθούν από το έργο και το αργότερο μέσα σε ένα χρόνο να πάρουν θέση, αποφασίζοντας με ποιο τρόπο θα καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες σε φυσικό αέριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα