ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ AIR FRANCE ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ...

Το μεγαλύτερο συνδικάτο των πιλότων της Air France, αντίθετο με το αναπτυξιακό σχέδιο της θυγατρικής εταιρείας χαμηλού κόστους Transavia του ομίλου Air France-KLM, ανακοίνωσε σήμερα την παράταση της απεργίας του κατά τέσσερις ημέρες...

έως τις 26 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου SNPL AF Alpa.

Οι πιλότοι
του συνδικάτου SNPL AF Alpa ψήφισαν σε ποσοστό 80,93% υπέρ της παράτασης των κινητοποιήσεών τους που άρχισαν στις 15 Σεπτεμβρίου. Το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία ανήλθε στο "ιστορικό" επίπεδο του 73,71% , σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικάτου Ζαν-Λουί Μπαρμπέρ.

Το SNPL αποφάσισε συνεπώς "τη συνέχιση της απεργίας, αρχικά έως και την 26η Σεπτεμβρίου", σύμφωνα με τον Μπαρμπέρ ο οποίος δεν απέκλεισε η κινητοποίηση να συνεχιστεί πέραν της ημερομηνίας αυτής, αν η κατάσταση του "αδιεξόδου" με τη διοίκηση συνεχιστεί.

Το συνδικάτο έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Μανουέλ Βαλς ελπίζοντας ότι ο πρωθυπουργός "θα θελήσει να ενδιαφερθεί για την προστασία της απασχόλησης στη Γαλλία".

Η Air France ανακοίνωσε χθες ότι αναμένει να πραγματοποιήσει σήμερα το 45% των πτήσεών της, βάσει των εκτιμήσεων ότι το 60% των πιλότων απεργεί. Η απεργία στοιχίζει στον γαλλικό αερομεταφορέα 10 έως 15 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα