«ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ»...

Ο θάνατος του Λουκ Σόμερς, του αμερικανού φωτογράφου και δημοσιογράφου ομήρου της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη, φέρνει στο φως την «όλο και μεγαλύτερη επικινδυνότητα του δημοσιογραφικού επαγγέλματος», σύμφωνα με ανακοίνωση...

της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Η οργάνωση εκφράζει τη «βαθιά της λύπη» για τον θάνατο του δημοσιογράφου και εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς την οικογένειά του.

«Οι συλλήψεις ομήρων μεταξύ των επαγγελματιών
της ενημέρωσης έχουν πολλαπλασιασθεί τα τελευταία δύο χρόνια, και έχουν όλο και πιο συχνά τραγική κατάληξη», αναφέρει στην ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Κριστόφ Ντελουάρ.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο Λουκ Σόμερς είναι ο τρίτος αμερικανός δημοσιογράφος που βρίσκει τον θάνατο το 2014, μετά τις δολοφονίες του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στίβεν Σότλοφ από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

«Ζητούμε και πάλι από την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να αναθεωρήσει την πολιτική της ως προς τους ομήρους, να εξετάσει όλες τις εναλλακτικές στην στρατιωτική επιλογή λύσεις και να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει την προστασία των πολιτών αυτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτή η αναθεώρηση πρέπει επιτακτικά να γίνει σε συνεννόηση με πρώην ομήρους -αμερικανούς και ξένους- και με τις οικογένειες που το επιθυμούν, καθώς και με τους εργοδότες και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις», αναφέρει στην ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.
Keywords
Τυχαία Θέματα