ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Υπό κατάληψη τελεί η πλατεία στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 200 άτομα, αντιεξουσιαστές και αναρχικοί, με στόχο τους να αποτρέψουν προγραμματισμένη συγκέντρωση που θα γίνει στο χώρο, στις 4 το απόγευμα. Σήμερα αναμένεται να διεξαχθούν πέντε συγκεντρώσεις, με αφετηρία κυρίως την πλατεία Αριστοτέλους....

Συγκεκριμένα, στις 4 το απόγευμα ο ορθόδοξος σύλλογος Θεσσαλονίκης
"Άγιος Μέγας Βασίλειος" έχει προγραμματισμένη εκδήλωση, με πορεία για την Μακεδονία και την κάρτα του πολίτη, με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους στο άγαλμα Βενιζέλου.
Την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο, κάλεσμα έχει απευθύνει και η Χρυσή Αυγή Τ.Ο. Θεσσαλονίκης, ενώ μία ώρα νωρίτερα, στις 3 το μεσημέρι, αναρχικοί και αντιεξουσιαστές διοργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση στο πάρκο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Στο κάλεσμα τους τονίζουν ότι την ίδια ημέρα "διάφορες φασιστικές-εθνικιστικές ομάδες (Χρυσή Αυγή, Στόχος και άλλοι) προσπαθούν να οργανώσουν πορεία στο κέντρο της πόλης μας.
Την ίδια ώρα, η "Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ οι «ΜοτοΣυκλετιστές Εν Δράσει» βγαίνουν πάλι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με σημείο συνάντησης την κεντρική είσοδο του λιμανιού (Κουντουριώτου) στις 4 το απόγευμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα