ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ : ΛΟΓΟΔΟΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ...

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προειδοποιεί ότι τον Μάιο είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί έκτακτη φορολογία «στα συνήθη υποζύγια», όπως λέει, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.
Σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»...

ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχέδιο, προχωρεί με λάθος προτεραιότητες και υποχωρεί στις συντεχνίες, ενώ σημειώνει πως «την ώρα που δίνει μόλις 200 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση, δίνει 500 εκατ. για εξοπλισμούς».
Ο κ. Θεοδωράκης καλεί τον πρωθυπουργό να αποφασίσει «με ποιους θα πάει και ποιους
θα αφήσει» και να σχηματίσει μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστών από την παρούσα Βουλή, η οποία θα στηρίζεται κατά περίπτωση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Αντί για μια κυβέρνηση μεγάλων αλλαγών, ο κ. Τσίπρας επέλεξε το κομματικό κατεστημένο και μια σύμπλευση με μια ακροδεξιά συνιστώσα, τους ΑνΕλ. Η ευρωπαϊκή πλειοψηφία στη Βουλή δεν είναι κάποιο σενάριο αποστασίας. Είναι ένα σενάριο ανάγκης, ότι δηλαδή αυτήν τη στιγμή στη Βουλή υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» τονίζει.
Επιπλέον, διατυπώνει φόβο ότι τον Μάιο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα φορολογικά μέτρα ακολουθώντας τη συνταγή της προηγούμενης κυβέρνησης. Επισημαίνει μάλιστα πως «ο πρωθυπουργός έχει ακόμη ελάχιστο χρόνο να εκμεταλλευτεί το προσωπικό του κεφάλαιο στην κοινωνία που είναι ακόμη μεγάλο» και τον καλεί «να αναλογιστεί ότι λογοδοτεί στην ιστορία και όχι στις συνιστώσες».
Ο κ. Θεοδωράκης θεωρεί πως έχουν γίνει λάθη στη στελέχωση της κυβέρνησης και εκτιμά πως το Ποτάμι μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Χρυσοβελώνη: Ο κατά φαντασίαν πρωταγωνιστής εκλιπαρεί για μια καρέκλα στην κυβέρνηση
«Ο κατά φαντασίαν… πρωταγωνιστής που επί 25ετία υπηρέτησε με ιδιαίτερο ζήλο το σάπιο κομματικό κατεστημένο με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, και συναγελαζόταν τους εκπροσώπους της σαπίλας που οδήγησε τη χώρα στο σκοτάδι και την καταστροφή, έχει το περίσσιο θράσος να κάνει υποδείξεις στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα με ποιους θα συνεργάζεται» αναφέρει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε σχόλιό της για την συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη.
«Ο κατά φαντασίαν… πρωταγωνιστής που φιλοτεχνούσε με θέρμη τα πορτρέτα αρχηγών... «μεγάλου πολιτικού διαμετρήματος», όπως του αλήστου μνήμης Γιώργου Παπανδρέου, εκλιπαρεί για μια καρέκλα στη σημερινή κυβέρνηση» αναφέρει στην συνέχεια της δήλωσή της, η κ. Χρυσοβελώνη προσθέτοντας πως τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη «ενοχλεί αφάνταστα η συμμετοχή και στήριξη του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου σ' αυτή την κυβέρνηση που στόχο έχει να βγάλει τη χώρα από τα καταστροφικά μνημόνια».
«Από υπηρέτης του σάπιου πολιτικού κατεστημένου κατάντησε εκφραστής των νέων σεναρίων αποστασίας. Είναι επειδή αγνοεί τόσο τη λαϊκή εντολή όσο και τη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου» καταλήγει στην δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα