ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ '' ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ''...



Με τον υπουργό Άμυνας Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Ηλιάδη συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος με αντικείμενο συζήτησης τα εθνικά θέματα. " Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μου σήμερα, που συναντήθηκα και πάλι με τον πολύ καλό φίλο Υπουργό Αμύνης της Κύπρου, στο Υπουργείο Εξωτερικών... αυτή τη φορά, μιας και οι προηγούμενες συναντήσεις μας
είχαν γίνει αντίστοιχα στα Υπουργεία Αμύνης της Ελλάδας και της Κύπρου. Δεν ήταν απλώς μία φιλική συνάντηση. Είχαμε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε σε όλες τις πτυχές του εθνικού μας θέματος. Η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου σε αυτήν τη συνεχή της προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Θέλω να πιστεύω ότι, δε θα αργήσει η ημέρα που θα μας οδηγήσει στο επιθυμητό, για όλους μας, αποτέλεσμα", τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι ενημέρωσε τον Κύπριο υπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, δίδοντας κατευθύνσεις που αφορούν στην συλλογική εθνική προσπάθεια, με σκοπό την ανάταξη της διεθνούς εικόνα της χώρας μας. "Διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς για την άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής, όπου κεντρική θέση είχε, έχει και θα έχει το Κυπριακό ζήτημα", είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

"Ενημέρωσα, επίσης, για το πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας, που θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2014 και σημείωσα, για μία ακόμα φορά, τη μεγάλη επιτυχία που είχε η Κυπριακή Προεδρία κατά το τελευταίο εξάμηνο", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι
η Κύπρος θα έχει από την Αθήνα συνεχή συμπαράσταση στον αγώνα της.

'Ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τις εξελίξεις του Κυπριακού προβλήματος, γύρω από τα θέματα των υδρογονανθράκων, συζητήσαμε τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και διαπιστώσαμε όχι μόνο την ταύτιση των απόψεων και την κοινή μας πολιτική, αλλά και την κοινή προσπάθεια και τον αγώνα για την ελευθερία και την επανένωση της Κύπρου για να την κάνουμε ένα νησί της ειρήνης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης για όλους τους νόμιμους πολίτες της", είπε από την πλευρά του ο κ. Ηλιάδης προσθέτοντας:
'"Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για την ευρύτερη περιοχή, όπου Ελλάδα και Κύπρος λειτουργούν ως παράγοντες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στη βάση πάντοτε του διεθνούς δικαίου και προβάλλουν ως παράγοντες αξιοπιστίας και σύνεσης στην περιοχή μας. Η Ελλάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, παραμένει πάντοτε ο σταθερός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης στη μεγάλη προσπάθεια για την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού".
Keywords
Τυχαία Θέματα