Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα σε αστυνομικά τμήματα

Έλεγχοι σε πεζά ή εποχούμενα άτομα που κινούνται υπόπτως γύρω από εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ, απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από τα αστυνομικά τμήματα, ακόμη και 24ωρη παρουσία «παρατηρητών» εν είδει «ελεύθερων σκοπευτών» γύρω από τις εγκαταστάσεις της αστυνομίας προβλέπει το σχέδιο εντατικοποίησης των μέτρων προστασίας....
Στο κατεπείγον έγγραφο που απέστειλε η ΕΛ.ΑΣ. προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της ΓΑΔΑ, το οποίο παρουσιάζει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», οι εντολές της ηγεσίας είναι λεπτομερέστατες και προβλέπουν πρωτοφανή μέτρα
επαγρύπνησης για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Φαίνεται πως οι συγκεκριμένες πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επικεφαλής της Κατεχάκη έχουν σημάνει «κόκκινο συναγερμό».

Ιδιαίτερες αναφορές γίνονται και στα μέτρα αυτοπροστασίας του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού του Σώματος. «Να μεριμνήσετε ώστε οι Υπηρεσίες σας να δραστηριοποιήσουν στο έπακρο το δίκτυο πληροφοριών τους, προς συλλογή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας για απειλές έκνομων ή άλλων ενεργειών, σε βάρος των εν λόγω στόχων και γνωστοποιήσουν έγκαιρα αυτές στις αρμόδιες για λήψη μέτρων Υπηρεσίες, κοινοποιώντας σχετικά τις διαπιστώσεις τους στο Α.Ε.Α/Δ.Κ.Α./Τμ.2ο Προστασίας Πολιτεύματος», σημειώνεται με έμφαση.

Εικοσιτετράωροι έλεγχοι
«Να διατεθούν σε 24ωρη βάση ή κατά τις βραδινές ώρες παρατηρητές σε πρόσφορα σημεία, προς τον σκοπό της έγκαιρης αντίληψης και προειδοποίησης σε τυχόν εκδήλωση αιφνίδιας έκνομης ενέργειας σε βάρος αστυνομικού στόχου. Η επιλογή των σημείων να πραγματοποιείται συνεκτιμώντας την προσφερόμενη ορατότητα για την εκπλήρωση του επιδιωκόμενου σκοπού, καθώς και την παρεχόμενη δυνατότητα αυτοπροστασίας στο διατιθέμενο, για την εκτέλεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, προσωπικό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο, εννοώντας τις ένοπλες περιπολίες.

Οι εντολές εξειδικεύονται σε 20 σημεία, ενώ τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι αφορούν και το πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.
Keywords
Τυχαία Θέματα