ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ...

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να δωρίσει στον στρατό της Ουκρανίας ένα πακέτο μη θανατηφόρου στρατιωτικού εξοπλισμού για να τον βοηθήσει να αμυνθεί έναντι αυτής που ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον αποκάλεσε...
«επίθεση της Ρωσίας».

Ο εξοπλισμός, αξίας 850.000 λιρών (1,103 εκατ. ευρώ) θα δωριστεί στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες, μετά από αίτημα του Κιέβου.

Το πακέτο αυτό συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων κουτιά πρώτων βοηθειών, εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, φορητούς υπολογιστές, κράνη και συσκευές προσδιορισμού θέσης μέσω δορυφόρων (GPS).

Η Βρετανία
είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι στέλνει 75 στελέχη των ενόπλων της δυνάμεων στην Ουκρανία, όπου η βία συνεχίζεται παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με όπλα τον ουκρανικό στρατό στο μέλλον.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ενώπιον της επίθεσης της Ρωσίας», ανέφερε ο Φάλον σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

«Αυτή η δωρεά μη θανατηφόρου εξοπλισμού είναι σχεδιασμένη με στόχο να αποτραπούν περαιτέρω θάνατοι και τραυματισμοί Ουκρανών και να συμβάλει να βελτιωθεί η επίγνωση καταστάσεων επί του πεδίου. Ο συνολικός μας στόχος είναι να ενισχύσουμε τις αμυντικές δυνατότητες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα