Στο Κάιρο για διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Παλαιστίνη…

Αντιπροσωπείες από την ισραηλινή και την παλαιστινιακή πλευρά μεταβαίνουν στο Κάιρο, όπου θα έχουν ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη μίας εκεχειρίας διαρκείας. Στην παλαιστινιακή αντιπροσωπεία θα μετέχουν αξιωματικοί της Χαμάς, της υποστηριζόμενης από...
τη Δύση Φάταχ, της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ και ορισμένες μικρότερες οργανώσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.
Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξήγησε πως οι συνομιλίες ενδεχομένως να ξεκινήσουν και σήμερα ανάλογα με το πόσο σύντομα θα μεταβούν οι αντιπροσωπείες στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι του Ισραήλ και των ΗΠΑ δεν θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Χαμάς. Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το Ισραήλ θεωρούν τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.
Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου «υπογραμμίζει τη σημασία τήρησης και από τις δύο πλευρές των υποχρεώσεων που απορρέουν από την εφαρμογή της εκεχειρίας ώστε οι διαπραγματεύσεις να πραγματοποιηθούν υπό τις κατάλληλες συνθήκες και να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».
Keywords
Τυχαία Θέματα