ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...

Ανακοίνωση σχετικά με τις διαδικασίες που εξελίσσονται στη Βουλή, στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής για να μνημόνια, εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ενοχλημένο από το γεγονός ότι από τον κατάλογο των μαρτύρων που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για να...

καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή απουσιάζουν τα ονόματα όλων των πρώην
πρωθυπουργών. Με δεδομένο ότι δεν εξετάζεται η περίοδος του Κώστα Καραμανλή (2004-2009), ενώ το ΠΑΣΟΚ, υπό τον κ. Βενιζέλο, στήριξε τόσο την κυβέρνηση Παπαδήμου, όσο και, κυρίως, τις κυβερνήσεις Σαμαρά, η ενόχληση από την μη κλήση «ορισμένων πρώην πρωθυπουργών» εκτιμάται ότι αφορά πρωτίστως τον κ. Παπανδρέου.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι με τις διαδικασίες που ακολουθούνται, η Εξεταστική Επιτροπή τείνει να εξελιχθεί σε φιάσκο και μπούμερανγκ, προβάλλοντας σχετικά τους εξής τρεις λόγους:

«Πρώτον, γιατί η επιτροπή αρχίζει τις εργασίες της, ενώ η κυβέρνηση συνομολόγησε και παρέτεινε το δεύτερο μνημόνιο και ετοιμάζεται πλησίστια να βάλει τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο λόγω της βαρειάς βλάβης που έχει ήδη προκαλέσει στην οικονομία.

Δεύτερον, γιατί βασική μέριμνα του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή είναι να μην ενοχλήσει ορισμένους πρώην πρωθυπουργούς και έτσι δεν καλεί κανένα διατελέσαντα πρωθυπουργό! Μα ποιοί έχουν πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα αν όχι οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί και ο νυν πρωθυπουργός; Τι φάρσα είναι αυτή;

Τρίτον, γιατί αντί να οργανωθεί μια σοβαρή συζήτηση με βάση τα ταμειακά, δημοσιονομικά και μακροοικονομικά δεδομένα και άρα με την ΤτΕ, το ΓΛΚ, τον ΟΔΔΗΧ, την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat, η επιτροπή προτάσσει σημαντικές ΜΚΟ, όπως οι «Γιατροί χωρίς σύνορα» που δεν μπορούν να συνεισφέρουν στην καταγραφή των βασικών δεδομένων».
Keywords
Τυχαία Θέματα