Πυρ και μανία ο Διώτης από τη καρατόμηση του

Με το στυλό στο χέρι έμεινε ο τέως- πλέον- επικεφαλής του ΣΔΟΕ όταν ενημερώθηκε από την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης ότι παύεται από Ειδικός Γραμματέας του Σώματος.....
Λίγες ώρες νωρίτερα είχε συμμετάσχει κανονικά σε ευρεία σύσκεψη στρατηγικού σχεδιασμού στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς βέβαια να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση για την επικείμενη καρατόμηση του ούτε στον ίδιο αλλά ούτε στον Γιάννη Στουρνάρα, οι στενοί συνεργάτες
του οποίου έμειναν "κάγκελο" από την εξέλιξη.
Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι γύρω στις δύο και τέταρτο το μεσημέρι εκδόθηκε εκτενές δελτίο τύπου για τη σύσκεψη σαν να μην συμβαίνει τίποτε και περίπου 20 λεπτά αργότερα έσκασε η "βόμβα" της καρατόμησης.
Μιλώντας με τον πρώην εισαγγελέα, μπορούσε να διαπιστώσει κανείς ότι ήταν πυρ και μανία για την αντιμετώπιση που είχε, θεωρώντας ότι αν μη τι άλλο έπρεπε να έχει ενημερωθεί ανεπισήμως έτσι ώστε να μην εκτεθεί με τη παρουσία του στη σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο.
Πλούσιο είναι και το πολιτικό παρασκήνιο, καθώς μπορεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να μην έθεσαν βέτο για την αντικατάσταση του Ιωάννη Διώτη, ωστόσο διατύπωσαν αντιρρήσεις και επιφυλάξεις, εστιάζοντας στο ότι ο πρώην εισαγγελέας είναι υπερκομματικό πρόσωπο, με κύρος και "βαριά" ιστορία κι ως εκ τούτου θα έπρεπε να παραμείνει στο πόστο του.
Ο νέος Ειδικός Γραμματέας Στ. Στασινόπουλος είναι πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης και στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά, ενώ με τη τοποθέτηση του στο ΣΔΟΕ εκτιμάται ότι θα γίνει και επαναξιολόγηση Διευθυντών και Προϊσταμένων.
Keywords
Τυχαία Θέματα