ΠΟΣΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΑΜΟΙΒΕΣ 20 ΕΚΑΤ. ΔΩΛΑΡΙΩΝ ΓΙΑ 6 ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ...

Όταν μιλάμε για μισθούς των σταρ του σινεμά, τα 20 εκατομμύρια θεωρούνται ένα ποσό-ορόσημο. Ο Τζιμ Κάρεϊ ήταν ο πρώτος ηθοποιός που πήρε επιταγή 20 εκατομμυρίων δολαρίων για το «The Cable Guy»...

Κατά τη δεκαετία του '90, ο Μελ Γκίμπσον, ο Τομ Κρουζ και ο Κέβιν Κόστνερ μπήκαν στη λίστα των ηθοποιών που έπαιρναν 20 εκατομμύρια δολάρια ανά ταινία. Ωστόσο, η συμμετοχή
ενός πρώτης τάξεως ηθοποιού σε μία ταινία δεν εξασφαλίζει και τις ανάλογες εισπράξεις.

Δηλαδή, οι παραγωγοί, σύμφωνα με το Business Insider του Bloomberg, θεωρούν πιο σίγουρη τη συμμετοχή σε μία ταινία blockbuster, όπως «The Hunger Games», το «Twilight», αλλά και ταινίες από το σύμπαν της Marvel, όπως το «Iron Man», «The Avengers» και τις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι».

Όμως, όπως επισημαίνει το αμερικανικό οικονομικό δίκτυο, υπάρχουν ηθοποιοί που αξίζουν τα 20 εκατομμύρια δολάρια για μία ταινία.

Σύμφωνα με το δίκτυο που επικαλείται έρευνα του Hollywood Reporter μεταξύ παραγωγών, πρακτόρων και ανώτερων στελεχών, υπάρχουν έξι ηθοποιοί σε αυτή τη λίστα:

1. Η Σάντρα Μπούλοκ

2. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο

3. Ο Ματ Ντέιμον

4. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ

5. Η Αντζελίνα Τζολί

6. Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον

Βέβαια, όπως λέει το Hollywood Reporter εξαρτάται από το είδος της ταινίας, στην οποία παίζουν. Ο Ματ Ντέιμον θα πάρει αυτά τα λεφτά για τη συνέχεια του «Bourne», ποσό το οποίο δεν πήρε ο Τζορτζ Κλούνεϊ για παράδειγμα για τα «Μνημεία αντρών». Ο Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ θα πάρει 20 εκατομμύρια δολάρια για τον «Iron Man», αλλά όχι και για την ταινία «The Judge».

Και υπάρχουν και αρκετοί άλλοι ηθοποιοί που μπορούν να ζητήσουν αμοιβές 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατάλληλη ταινία. Σε αυτούς περιλαμβάνονται:

1. Ο Μπεν Άφλεκ

2. Ο Μπράντλεϊ Κούπερ

3. Ο Ντουέιν ΤΖόνσον

4. Η Τζένιφερ Λώρενς

5. Η Μελίσα Μακ Κάρτνεϊ

6. Ο Τσάνινγκ Τάτουμ
Keywords
Τυχαία Θέματα