Πάγκαλος: έσκυψε το κεφάλι στον Ερντογάν Ο ΣΥΡΙΖΑ...

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος με αφορμή την αντικατάσταση της Σουλεϊμάν Σαμπιχά από τον Μεστάν Οσμάν Ουμίζ στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM»...

Ο πρώην υπουργός υπεραμύνθηκε της επιλογής Σαμπιχά λόγω της καταγωγής και του φύλου της ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την πίεση που, όπως υποστηρίζει, δέχθηκε για την αντικατάσταση της κ. Σαμπιχά από έναν υποψήφιο που απολαμβάνει της υποστήριξης του τουρκικού προξενείου της Θράκης.
«Το Προξενείο ασκεί εξουσία στη Θράκη, που είναι τελείως απαράδεκτο, την κυνήγησε και τη διέγραψε. Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τεμενά στον Ερντογάν και κηρύσσει πίστη στα θέσφατα του Προξενείου να την απολύσει από τους συνδυασμούς, διότι δεν παραιτήθηκε, και την αντικατέστησε με έναν νεολαίο του ΣΥΡΙΖΑ, κοντινό συνεργάτη του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ και έχει άριστες σχέσεις με το Προξενείο. Την έβγαλε το Προξενείο, διότι ήταν ανεξάρτητη από αυτό και είχε έρθει σε αντίθεση μαζί του και ήταν Μουσουλμάνα, Ρομά και γυναίκα, και έβαλε τον άνθρωπό του στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσκυψε το κεφάλι στον Ερντογάν! Γιατί το έκανε, ενώ είναι η παράταξη της ανεξαρτησίας και είχε πάει μαζί με τη Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα και φώναζαν «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» υπέρ της ανεξάρτητης Ελλάδας, δεν το ξέρω.
Δεν λέω ότι τους δίνει λεφτά το Προξενείο, διότι είναι γνωστό ότι χρηματοδοτεί και κάποιους κύκλους, αλλά το έκανε μάλλον για να πάρει μερικά ψηφαλάκια. Είναι αθλιότητα και νομίζω ότι όλοι οι Ρομά της Ελλάδας και ιδίως οι γυναίκες να τιμωρήσουν αμείλικτα τον ΣΥΡΙΖΑ για την αθλιότητα αυτή στην πράξη. Διότι όταν σε πιέζει το Προξενείο να βγάλεις την υποψήφια που επέλεξες με ορθά κριτήρια, τότε άρχισε και διαπραγματεύσεις με το Προξενείο για δικαιοδοσία στη Θράκη. Αυτό παραδέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Περί αυτού πρόκειται, όταν επιλέγει τους υποψηφίους του. Για να πάρει μερικά ψηφαλάκια παραπάνω, ξέρουμε ότι το Προξενείο ρίχνει όπου θέλει τις ψήφους των Μουσουλμάνων όπου θέλει – έτσι νομίζει, δηλαδή».
Keywords
Τυχαία Θέματα