Οι εκκρεμείς υποθέσεις για τα μπλοκάκια

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ξεκινά αγώνα δρόμου αποστέλλοντας 950.000 φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες εκκρεμούν είτε γιατί υποβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, είτε γιατί έπρεπε να ελεγχθούν από τις εφορίες...

Η εκκαθάριση πρόκειται να γίνει εντός της εβδομάδας για να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η αποστολή του συνόλου
των 5,7 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων, ώστε το αργότερο μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2014 να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους τα 3,6 δισ. ευρώ.
Παρά την προσπάθεια της ΓΓΠΣ να καλύψει τις καθυστερήσεις που η ίδια προκάλεσε στο πρόγραμμα εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων, περίπου 900.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος σε δύο δόσεις ή εφάπαξ, καθώς η βεβαίωση των φόρων έγινε με καθυστέρηση.
Στις δηλώσεις που εκκρεμούν πλέον προς εκκαθάριση περιλαμβάνονται:
-Περίπου 400.000 οι οποίες είχαν υποβληθεί το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου από μισθωτούς, συνταξιούχους και εργαζόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκια), αλλά δεν είχαν εκκαθαριστεί.
Αιτία οι αναντιστοιχίες που διαπιστώθηκαν κατά τον αυτόματο ηλεκτρονικό έλεγχο που έκανε το σύστημα ΤΑΧISnet ανάμεσα στα ποσά των φορολογητέων εισοδημάτων και των παρακρατηθέντων φόρων τα οποία είχαν δηλώσει οι φορολογούμενοι και στα αντίστοιχα ποσά που εμφανίζονταν στις δηλώσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών και στις βεβαιώσεις αποδοχών που είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
-Οι υπόλοιπες δηλώσεις (περίπου 550.000) που επίσης εκκρεμούν υποβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή:euro2day
Keywords
Τυχαία Θέματα