ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ : ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 3,6 ΜΟΝΑΔΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ...

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές, με εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, λένε οι πολίτες σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Πρώτος στην πρόθεση ψήφου...

έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3,6 από τη Νέα Δημοκρατία,
ενώ ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός στην προτίμηση των πολιτών με ποσοστό 44% έναντι 35,6% του Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8%, η ΝΔ 22,2%, το ΠΑΣΟΚ 6,8%, το Ποτάμι 6,6%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, το ΚΚΕ 5,9%, οι ΑΝΕΛ 3,2%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,6%, ενώ το λευκό - άκυρο και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνουν το 18,8%.

Οι πολίτες λένε, επίσης, «ναι» στις συνεργασίες και θεωρούν ως καταλληλότερη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ (38,1%), έναντι μιας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (36,9%).

Το 58,3% θεωρεί αρνητική εξέλιξη για την οικονομία τις πρόωρες εκλογές έναντι 36,6% που πιστεύει ότι θα ήταν μια μάλλον θετική εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 55,9% θεωρεί ότι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή σε αντίθεση με το 37,2%, που δηλώνουν ότι ο νέος Πρόεδρος πρέπει να ψηφιστεί μετά από πρόωρες εκλογές.

Ένα ισχυρό ποσοστό (72,2%) πιστεύει ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, ενώ το 56,9% δηλώνει ότι η συμφωνία καθυστερεί γιατί η τρόικα προβάλλει υπερβολικές απαιτήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα