ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ…

Μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν το απόγευμα και βρίσκεται σε εξέλιξη σε Παλαιά Φώκαια και Κερατέα, στην περιοχή Δροσιά, η οποία εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και εξαπλώθηκε γρήγορα με τη βοήθεια των θυελλωδών ανέμων που έφταναν τα οκτώ μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης. Στις προσπάθειες συμμετείχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες και 48 οχήματα καθώς και 30 πεζοπόροι και 20 οχήματα των δήμων ενώ από αέρος συνέδραμαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.... Περίπου μια ώρα μετά την
εκδήλωση της πρώτης μεγάλης φετινής πυρκαγιάς στην Αττική, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί για παν ενδεχόμενο το Γηροκομείο Κωνσταντινουπολιτών στην Παλαιά Φώκαια, και οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της Αναβύσσου. Σε δηλώσεις του στο kathimerini.gr ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Λεβαντής, είπε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από εργασίες οξυγονοκόλλησης στον οικισμό της Δροσιάς και εξαπλώθηκε αστραπιαία σχηματίζοντας δύο μέτωπα και απειλεί κατοικίες. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό του δημάρχου, η πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του δάσους «Μεγάλα Πεύκα» και εκατοντάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Ένας μόνιμος πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα από την πυρκαγιά που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά και ένας οπλίτης πενταετούς θητείας, ο οποίος έπεσε κατά τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Αργά το απόγευμα εκδηλώθηκαν και άλλες πυρκαγιές στην Αττική, σε δασώδη περιοχή ανάμεσα σε Κάλαμο και Αγίους Αποστόλους Αττικής, στην Αγία Μαρίνα, στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα στον οικισμό Αύρα και στο Ντράφι Πεντέλης. Εκεί κινδύνεψε και το εργοστάσιο γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», στην Παλλήνη ενώ 15 πυροσβεστικά οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων και 8 οχήματα δήμων συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης. Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 18.30 στην περιοχή Κεφαλόβρυσο της Πάτρας, ενώ αργότερα νέο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στην Κύθνο, στην περιοχή Τρύβλακας.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, βρέθηκαν ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γρηγόρης Τσάλτας, για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα