ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ : ΔΙΑΜΟΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ...

«Διαμονοποιούμε την κουβέντα για την δραχμή, ενώ όλη η κοινωνία θέλει και πρέπει να το συζητήσουμε. Εμείς δεσμευόμαστε στο να επιτύχουμε μια συμφωνία αλλά πρέπει να εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες» δήλωσε ο κ. Λαπαβίτσας στην εκπομπή...

ONLINΕ και στους δημοσιογράφους Νίκο Ευαγγελάτο και Όλγα Τρέμη, ενώ σκληρή κριτική για την άποψή τους δέχτηκε από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Βρούτση.

Συγκεκριμένα ο κ Λαπαβίτσας
ανέφερε «Εγώ ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύομαι στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στο οποίο δεν υπάρχει δραχμή. Παρόλα αυτά μέσα σε αυτό το πλαίσιο καλό είναι να συζητάμε όλες τις εκδοχές. Στην κοινωνία υπάρχει μια αντίφαση. Όλη η κοινωνία θέλει να το συζητήσει. Εάν υπάρξει λόγος να πάμε εκεί γιατί δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, πρέπει να ξέρουμε πως είναι απολύτως διαχειρίσιμο. Εάν φτάσουμε εκεί θα υπάρξει μια αλληλουχία θυμάτων που θα είναι σκληρή, δεν μπορείς να σηκώσεις τα λεφτά από την τράπεζα όπως αυτό που έγινε στην Κύπρο χωρίς το κούρεμα. Το να μην συζητάμε την δραχμή είναι απαράδεκτο. Τον όλεθρο τον ζήσαμε γιατί απαγόρευσαν τα προηγούμενα κόμματα την συζήτηση. Αν γίνει αλλαγή νομίσματος θα γίνει ένα προς ένα» συμπλήρωσε ο κ. Λαπαβίτσας.Παρόλα αυτά δήλωσε πως από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανοίξει ακόμα η συζήτηση.

Η απάντηση ήρθε από τον κ. Βρούτση ο οποίος τόνισε πως αυτό που ζούμε σήμερα είναι παράδεισος σε σχέση με αυτό που πρόκειται να ζήσουμε αν γυρίσουμε στη δραχμή». Συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε πως «τέτοιες απόψεις σηματοδοτούν τον όλεθρο αγωνιστήκαμε να μπούμε σε Ευρώπη και ευρώ αν αποκτήσουμε κύρος στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και τέσσερις μήνες μετά της πολλά υποσχόμενης κυβέρνησης της αριστεράς, είναι η συμφωνία στον αέρα ακούμε φωνές συναθροίζονται βουλευτές του Σύριζα και να συζητάνε για την δραχμή. Προεκλογικά ήταν ο παράδεισος, αυξήσεις μισθών κλπ το νέο αφήγημα ήρθε μετεκλογικά , δεν τα πάμε καλά στην διαπραγμάτευση και λέμε δραχμή. Τι σημαίνει δραχμή, την επόμενη μέρα 70% υποτίμηση νομίσματος, ανεργία εκτόξευση και Μην καλλιεργείται την οπισθοδρόμηση , δεν θα γίνει η Ελλάδα τρίτος κόσμος».
Keywords
Τυχαία Θέματα