Ηλεία: Εξαρθρώθηκε η σπείρα με τα Hi Lux - Τουλάχιστον 22 περιπτώσεις στο νομό


Από την Ηλεία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι με την σπείρα που έκλεβε μόνο TOYOTA Hi Lux και πάλι από την Ηλεία έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη των δραστών. Μια σπείρα που δρούσε και στο νομό μας μεταξύ άλλων και είχε σύμφωνα με πληροφορίες κλέψει 22 φορτηγάκια αυτού του τύπου, κυρίως από ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι δράστες φέρονται να έχουν εμπλακεί και σε ληστείες
και κλοπές σε σπίτια, όμως δεν υπάρχουν κάποια δεδομένα από την προανάκριση που έχουν διενεργήσει οι Αρχές στην Ηλεία, που να τους συνδέουν με ανάλογα περιστατικά στο νομό μας... Οι πρώτες συλλήψεις ήρθαν μετά από καταδίωξη ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών από τα Μακρίσια όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης δύο από τους δράστες έκλεψαν ένα αρκετά παλιό αυτοκίνητο ΙΧ φορτηγό μάρκας Hi Lux ΤΟΥΟΤΑ. Οι κλοπές των αυτοκινήτων αυτής της μάρκας απασχολούν αρκετούς μήνες της Αρχές στην Ηλεία. Είχαν καταγραφεί τουλάχιστον από το φθινόπωρο πάνω από είκοσι περιπτώσεις. Από αυτές οι 16 στη νότια και κεντρική Ηλεία και οι άλλες έξι στη βόρεια πλευρά του νομού. Συγκεκριμένα η σπείρα είχε «χτυπήσει» στις περιοχές Πελόπιο, Αρχ. Ολυμπία, Κρέστενα, Αστράς, Λαμπεία, Λάλα, Μακρίσια, Καλυβάκια, Ζαχάρω, Φιγαλεία, Ανδρίτσαινα στη νότια και κεντρική Ηλεία.

Από αυτές τις περιοχές οι δικογραφίες είχαν συγκεντρωθεί και επεξεργάζονταν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί στην Ηλεία, είχαν φτάσει στην εξιχνίαση των υποθέσεων καταλήγοντας σε συγκεκριμένα άτομα εδώ και αρκετές ημέρες και αναμένονταν ανακοινώσεις. Ωστόσο πληροφορίες που υπήρχαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών έφεραν αστυνομικούς της υπηρεσίας προχθές τη νύχτα στην περιοχή της Κρέστενας. Οι δράστες έκλεψαν το αυτοκίνητο από τα Μακρίσια, τέθηκαν υπό παρακολούθηση και καταδιώχθηκαν για να ακινητοποιηθεί το όχημα και να συλληφθούν στην Κόρινθο.Το παραπάνω γεγονός φέρεται να ήταν σε γνώση των υπηρεσιών της Ηλείας και μεθοδεύτηκαν οι κινήσεις ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα και να μην "χαλάσει η δουλειά". Σύμφωνα με τη συνολική αποτίμηση της δράσης της σπείρας, συνολικά πάνω από εξήντα κλοπές οχημάτων κυρίως στην περιοχή της Πελοποννήσου αλλά και της Αττικής φέρονται να είχαν κάνει τα μέλη της.
Αν και σήμερα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις έως χθες το βράδυ είχαν συλληφθεί εφτά άτομα, όλοι Έλληνες ηλικίας από 23 έως 43 ετών. Οι δράστες σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έφταναν στην Ηλεία με ενοικιασμένα οχήματα περισσότερα από δύο άτομα και έφευγαν προς την περιοχή στα σύνορα Κορινθίας και Αττικής με αυτά και τα κλεμμένα οχήματα. Σε χώρους που ερευνούν οι Αρχές οι δράστες είτε τεμάχιζαν τα αυτοκίνητα που έκλεβαν και τα πουλούσαν στη συνέχεια ως ανταλλακτικά είτε άλλαζαν αριθμούς πλαισίου και κινητήρα και τα μεταπωλούσαν, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που υπάρχουν για την υπόθεση.
Για το θέμα των ληστειών και των κλοπών, η σπείρα φέρεται να εμπλέκεται σε τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ληστειών, όμως από τα στοιχεία που υπάρχουν για τη δράση τους στην Ηλεία δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να συνδέει το νομό μας με αυτή την πτυχή της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
ilialive.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα