Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ...

Η Ρωσία και η Ουκρανία κατέληξαν σε μια συμφωνία για το πλαίσιο ενός συμβολαίου ώστε να επιλυθεί η διαμάχη τους για το φυσικό αέριο, δήλωσε σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο έπειτα από συνάντηση που είχε με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και τους...

ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας.
«Σημειώσαμε κάποιες προόδους στο θέμα του φυσικού αερίου. Συμφωνήσαμε για τα νέα
κριτήρια για τα συμβόλαια παράδοσης αερίου και τώρα πρέπει απλώς να συμφωνήσουμε για τις πηγές χρηματοδότησης, για τα χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτηθεί το συμβόλαιο αυτό», είπε ο Ποροσένκο στους δημοσιογράφους έπειτα από τις συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ηγετών Ασίας-Ευρώπης στο Μιλάνο.

Ο Ποροσένκο και ο Πούτιν συναντήθηκαν με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για δεύτερη φορά σήμερα για να αναζητήσουν τρόπους για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, έπειτα από έναν πρώτο γύρο συνομιλιών τις οποίες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είχε χαρακτηρίσει «δύσκολες».

Από την πλευρά του, ο Πούτιν χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την ουκρανική κρίση «καλά».

«Τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων ήταν καλά», είπε ο ρώσος πρόεδρος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Itar-Tass.
Keywords
Τυχαία Θέματα