Η ΠΙΠΙΛΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΑ : «ΔΕ ΜΙΛΗΣΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΟΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΜΙΛΗΣΑ»

Απάντηση της Φωτεινής Πιπιλή στην Έλενα Ακρίτα για τις "μαϊμού" τσάντες.

«Ούτε εγώ δεν περίμενα - που έχω πει κατά καιρούς σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοράσεις "αρκουδιές" - ότι ένας χλευαστικός σχολιασμός μου για την κατάντια αυτής της Βουλής θα δημιουργούσε τέτοιο "σάλο".

Τί το ήθελε η Έλενα Ακρίτα το «έτσι...

για να μιλήσουμε για μόδα, Φωτεινή, σε τέτοιες εποχές που πέφτουν οι άνθρωποι από τα παράθυρα»

Πάρε να έχεις, φίλη Έλενα.

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δε
μίλησα κυρία μου για Μόδα, για Παραεμπόριο μίλησα»

Μια αποσπασματική -από το σύνολο ωριαίας συνέντευξης στο Βημα f.m στις 7-11 - παρερμηνεία αναφοράς της Βουλευτή Α’ Αθηνών Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή δημιούργησε «σάλο» στο διαδίκτυο, κυρίως με χιουμοριστικό τρόπο. Όμως, το σχόλιο της δημοσιογράφου κας Έλενας Ακρίτα αναγκάζει τη Βουλευτή Αθηνών σε σκληρή απάντηση μέσω του ρ/σ Alpha 9,89 στους Βερύκιο –Κουσουλό το πρωί. Το επίμαχο απόσπασμα, με το γνωστό -από την εποχή της δημοσιογραφίας-ύφος της κ.Πιπιλή, είχε να κάνει με το σχολιασμό αναφορικά με το πολύ χαμηλό επίπεδο της σημερινής Βουλής, π.χ. για αμόρφωτους, απαίδευτους που ούτε να διαβάσουν από χειρόγραφο Βουλευτές δεν μπορούν, κατέληξε και στο σαρκασμό, πως …«εδώ, βουλευτίνες κυκλοφορούν με «μαϊμούδες» τσάντες. Κοίτα να δεις τώρα κατινιά: αφού δεν μπορείς να την πάρεις τη ρημάδα την αυθεντική – που την πήραμε εμείς όταν μπορούσαμε – πάρε μια τσάντα του ελληνικού εμπορίου, που κυκλοφορούν πολλές καλές. Γιατί φωνάζει, σκούζει ότι είναι μαϊμού!».

Εντύπωση προκάλεσε στη Βουλευτή το γεγονός ότι και σε εκείνη τη συνέντευξη αλλά και σε πολλές άλλες, έχει περιγράψει απαράδεκτες συμπεριφορές Βουλευτών και Βουλευτίνων που εξευτελίζουν τον εκ του Συντάγματος ορισμό του Βουλευτή ως Αντιπρόσωπος των Ελλήνων, π.χ. σβήνουν τα αποτσίγαρα μέσα στα φλιτζάνια του καφέ! Αλλά ουδέποτε έγινε ανάλογος χαμός. Όπου, η κ. Έλενα Ακρίτα σε δήθεν χιουμοριστικό σχόλιο, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Κι εγώ θα πω την αλήθεια, έτσι για να μιλήσουμε για μόδα Φωτεινή σε τέτοιες εποχές που πέφτουν οι άνθρωποι από τα παράθυρα».

Η απάντηση της κ. Πιπιλή στην κ.Ακρίτα είναι η εξής: «από τα παράθυρα «πηδήξανε» και «πηδάνε» έμποροι τις τελευταίες δεκαετίες, όχι από τον σαρκαστικό σχολιασμό μου ότι κυκλοφορούν στη Βουλή «μαϊμού» τσάντες, αλλά από την τεράστια πληγή του παραεμπορίου».

Η κ. Πιπιλή, η οποία ως γνωστόν ασχολείται από την εποχή που ήταν Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τη μάστιγα των «μαϊμού» προϊόντων, έδωσε και επίσημα στοιχεία από τον επικεφαλής του ΣΥΚΑΠ κ. Μπουλούκο, ότι ο τζίρος του παραεμπορίου ακόμη και σήμερα ανέρχεται σε 20δις € και τα υπολογιζόμενα διαφυγόντα έσοδα Δημοσίου 6 δις€! Σύμφωνα με τον απολογισμό του ΣΥΚΑΠ το 2012 κατασχέθηκαν 2.0582.483 προϊόντα ενώ το 2103 κατασχέθηκαν 10.793.372 προϊόντα εκ των οποίων 7.000.000 τσιγάρα.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο οτι:

· Στις 28 Ιουνίου 2014 στην Κρήτη βρέθηκαν 1.500 τσάντες και πορτοφόλια.

· Στις 2 Οκτωβρίου 2014 σε γνωστό κατάστημα στην Πλάκα βρέθηκαν περισσότερα από 1.000 μαϊμού προϊόντα μόδας 28 επώνυμων οίκων μόδας!

Καταλήγοντας η κ.Πιπιλή είπε: «Η μαϊμού τσάντα για τους νοήμονες, και όχι μόνο για τους εμπόρους, συμβολίζει το παραεμπόριο που κατέστρεψε το κέντρο της Αθήνας. Άρα, είναι ανεπίτρεπτο να κυκλοφορούν μαϊμού προϊόντα εκεί που βγαίνουν Νόμοι για την πάταξη του παραεμπορίου. Με την ίδια λογική, μπορεί ένας Βουλευτής να αγοράζει λαθραία τσιγάρα η μαϊμού ρολόγια; Είναι δυνατόν;».

Υ.Γ. Στη διάρκεια της εκπομπής ο δημοσιογράφος Κουσουλός αποκάλυψε ότι ήδη είχε λάβει μήνυμα από την υπηρεσία του Σ.Δ.Ο.Ε: «Έχει απόλυτο δίκιο η κ. Πιπιλή».
Keywords
Τυχαία Θέματα