Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗ RIHANNA...

Η Βασιλική Καραγιώργου είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια και συνθέτης, η οποία μετά τη νίκη της στον Ραδιοφωνικό διαγωνισμό Australian (Triple J) Unearthed το 2003 απέκτησε μεγάλη...

αναγνωρισιμότητα και έγινε γνωστή με το ψευδώνυμο Vassy. Η εξωτική της φωνή ακούγεται στα πιο γνωστά διαφημιστικά και σε δημοφιλείς σειρές όπως Grey’s Anatomy, Ugly Betty και Human Target.

Γεννήθηκε στο Darwin της Αυστραλίας, οι γονείς της ήταν μετανάστες, η μητέρα της
είναι από τα Γρεβενά και ο μπαμπάς της από την Κοζάνη. Από μικρή αγαπούσε το τραγούδι, αλλά την είχαν διώξει από την σχολική χορωδία.

Σπούδασε «Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων» στο Σίδνεϊ για χάρη του μπαμπά της και μετά κυνήγησε την καριέρα της στο τραγούδι και εν τέλει το 2003 μετά τη νίκη της σε ραδιοφωνικό διαγωνισμό, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Warner Brothers.

Το 2008 υπέγραψε στην Ultra records και αποφάσισε να μετακομίσει στις ΗΠΑ. Είναι η πρώτη Ελληνοαυστραλή της οποίας το τραγούδι «We are Young» ανέβηκε στη κορυφή της λίστας Billboard Dance Charts των ΗΠΑ.

Έχει συνεργαστεί με τους Rihanna, Afrojack, Dave Aude και Richard Vission, έχει γράψει μουσική για πετυχημένες σειρές όπως το «Grey’s Anatomy», το «Ugly Betty» και το «Human Target», ενώ ακόμα έχει «ντύσει» με τη φωνή της τηλεοπτικές διαφημιστικές καμπάνιες μεγάλων εταιρειών όπως οι Victoria’s Secret κλπ.

Η λευκή γραμμή κάτω από τα μάτια της, είναι το σήμα κατατεθέν της, αλλά παραμένει μυστήριο τι συμβολίζει. Κάνει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, έχει ηγηθεί μιας καμπάνιας Anti Bullying, ενώ είναι εκπρόσωπος του οργανισμού GREEN IT και του ιδρύματος Studio Samuel foundation.
Keywords
Τυχαία Θέματα