Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, καταδίκασε τις πράξεις βίας στο Κουμάνοβο των Σκοπίων και τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι ένοπλοι να ταυτοποιούνται εθνικά».Ζητώντας από τις αρχές των Σκοπίων να...

διεξάγουν έρευνα για το επεισόδιο, ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η γειτονική χώρα πρέπει να σεβαστεί τη Συμφωνία της Οχρίδας, για να εξασφαλιστεί η αρμονία των διεθνικών σχέσεων.

Την ανησυχία του για
την κατάσταση στο Κουμάνοβο εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, ο οποίος παρότρυνε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να σεβαστούν τις σχέσεις των εθνικών ομάδων.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας δήλωσε ότι παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση στο Κουμάνοβο και τις επιπτώσεις των εξελίξεων στη σταθερότητα της χώρας.

Ο κ. Νισάνι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς όλους τους πολίτες, Αλβανούς ή "Μακεδόνες" - όπως είπε - , οι οποίοι έχασαν τους αγαπημένους τους ανθρώπους στις σημερινές ένοπλες συγκρούσεις.

Ο Αλβανός Πρόεδρος τονίζει επίσης σε ανακοίνωση του ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να αξιολογούν προσεκτικά και τις διεθνοτικές σχέσεις, με βάση τη συμφωνία της Οχρίδας, και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και δράσεις για την εξομάλυνση της κατάστασης, την διαλεύκανση της και την παραπομπή των υπευθύνων ενώπιον της δικαιοσύνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα