Φωτιές και χάος στη Βραζιλία…



Δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς το Κύπελλο Συνομοσπονδιών στη Βραζιλία, καθώς κόσμος στη χώρα της «σάμπας» βγήκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί. Εκατοντάδες άνθρωποι έβαλαν και φωτιές και έβαλαν φωτιές, αντιδρώντας σε ανεργία, αύξηση τιμών και αδιαφορία για τους αστέγους. Τα επεισόδια έγιναν σε Σάο Πάολο και Μπραζίλια και τα γεγονότα προκάλεσαν... την έντονη ανησυχία της FIFA. Τα πρώτα επεισόδια έγιναν στο Σάο Πάολο, όταν χιλιάδες διαδηλωτές
διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μόνο που η αστυνομία αντέδρασε βίαια, είχαμε συγκρούσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και 55 τραυματίες.

Την ίδια ώρα, επεισόδια είχαμε και στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπραζίλια, και τα γεγονότα έγιναν μάλιστα έξω από το γήπεδο που θα γίνει το Σάββατο η έναρξη της διοργάνωσης με το παιχνίδι της Βραζιλίας με την Ιαπωνία.
Συγκεκριμένα, εκατοντάδες διαδηλωτές έβαλαν και φωτιές σε ελαστικά. Επίσης, ο κόσμος διαμαρτύρονταν για την ανέγερση σταδίων, ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες κάτοικοι είναι άστεγοι (250.000).«Θα πεθάνουμε από την πείνα και αυτοί χτίζουν στάδια...», ήταν το σύνθημα των διαδηλωτών, που τόνισαν πως θα κάνουν τα ίδια και λίγο πριν από τη σέντρα της πρεμιέρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα